пʼятниця, 21 січня 2011 01:15

На Рівненській АЕС зупинився турбогенератор

У вівторок, 18 січня, у Рівному ходили чутки про аварію на атомній електростанції в місті Кузнецовськ, що за 156 км від обласного центру.

— Це хтось спеціально воду мутить, — знизує плечима 42-річна Ольга Ковальчук із Рівного. — Я в таке вже не вірю, бо щороку чую історії про витоки радіації або з Кузнецовська, або з Хмельницької АЕС. Кілька днів місто гуде, як вулик, потім стихає. Бо жодна чутка не підтверджується.

На РАЕС визнають: невелика поломка справді була. О 18.32 у вівторок спрацював електричний захист одного із турбогенераторів.

— Але нічого серйозного не трапилося. Зупинили турбогенератор першого енергоблоку, — пояснює 48-річна Вікторія Леонова, керівник інформаційного центру станції. — Це зробили через дефект ізолятора струмопроводу фази "В". Реакторну установку розвантажили наполовину. За кілька годин усе полагодили. У середу потужність енергоблоку відновили.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненській АЕС зупинився турбогенератор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути