вівторок, 30 жовтня 2007 07:12

На Луганській шахті загинуло четверо людей

На шахті ім. 50-річчя СРСР у місті Красний Луч Луганської області в неділю загинуло четверо людей. На горизонті 717 м обвалилася порода.

Тут проводилися роботи з розширення виробництва. Трагедія сталася в лаві, яку лише будували. Серед загиблих — гірничі робітники Сергій Дємєнков та Ігор Путінцев і два працівники з Управління монтажно-демонатажних робіт Володимир Криловський та Андрій Костильов. Тіло Путинцева вдалося знайти в понеділок, о пів на третю вранці його підняли на поверхню.

Загалом на момент аварії в лаві перебували 11 робітників. Трьом із них удалося вибратися на поверхню самостійно. Ще чотирьох евакуювали з місця події рятувальники. Постраждалих госпіталізували в Краснодонську міську лікарню. Один гірник у важкому стані, ще троє — у стані середнього ступеня тяжкості.

— Ми всі були так здивовані аварією, просто не могли повірити. Поки лихо обминало стороною нашу шахту. Навіть пригадати не беруся, коли були нещасні випадки, — говорить робітниця шахти ім. 50-річчя СРСР Галина Покузієва. — У лікарні обов"язково мають бути гарні умови для постраждалих. По-іншому бути не може – це ж шахтарське містечко!

Її знайомий Микола Рябінін із Краснодона, механік 5-ї дільниці, отримав перелом обох ніг.

У понеділок губернатор Луганської області Олександр Антипов дав доручення вирішити питання щодо надання матеріальної допомоги родинам загиблих.

В обласній прокуратурі повідомили, що поки слідчі прокуратори вивчають особливості справи на місці трагедії. На основі висновків вирішать, чи відкривати кримінальну справу з приводу аварії.

Зараз ви читаєте новину «На Луганській шахті загинуло четверо людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути