субота, 05 квітня 2008 07:11

На двоповерховому велосипеді легше їхати

Автор: фото: УНІАН
  Володимир Вонсович каже, що сідати на велосипед і злазити з нього треба тільки на ходу
Володимир Вонсович каже, що сідати на велосипед і злазити з нього треба тільки на ходу

Останнім часом жителі Житомира бачать у центрі міста чоловіка на двоповерховому велосипеді. Це 39-річнийВолодимир Вонсович.

— Ровера мені подарував знайомий. Він техніку всяку любить. Мотоцикли по сто разів перебирав. А потім змайстрував такий ровер, — розповідає чоловік. — Він уже пенсіонер і соромився на ньому їздити. Казав, що люди сміялися. От і подарував мені. Сподобалося, що я на ньому без рук катаюся.

Володимир Вонсович спочатку теж соромився користуватися двоповерховим велосипедом. Лише рано-вранці їздив у авіаційний клуб, де літає на дельтаплані. Додому вертався вночі. Потім почав користуватися велосипедом і вдень — добирався на роботу в центр міста.

— Перехожі зазвичай кричать: "Класно, супер!". Часто просять покататися. Якщо комусь і даю, то біжу поряд, щоб не впав, — розповідає Володимир. — От на дорогах важче. Водії іномарок крутять пальцем біля виска. Мовляв, дурак. Раз перед світлофором один, мабуть навмисне, "підрізав" мене. Хотів побачити, як я вріжуся в його машину і більше на ровера не сяду. Але я встиг скочити.

Висота велосипеда — 170 см. Основна вага припадає на заднє колесо. Володимир запевняє: через це їхати на двоповерховому ровері легше, ніж на звичайному. Сідати і злізати з нього треба тільки на ходу.

Вонсович розповідає: якось приїхав на велосипеді на ринок по продукти. Припаркував його і сховався, аби послухати, що говоритимуть люди.

— Усі подумали, що то Леонід Стаднік приїхав (найвища людина України. — "ГПУ"). А одного разу міркували, що я в нього той велосипед і вкрав, — сміється чоловік.

Днями його зупинили даїшники. Почали розпитувати, чи безпечний його транспорт і як він зупиняється на світлофорах.

— Мабуть, почули, як я казав, що ДАІ ніколи не зупиняла, — зазначає Володимир. — Питають у мене прізвище, адресу. А я їм: "Я щось нарушив? Ні. Та чого ви до мене причепилися? Якщо хочете, покажу, як на велосипеді зупиняюся". А вони: "Ну ладно. Якщо вмієш, то їдь". Відпустили.

Вонсович має власну граверну майстерню. Робить написи на візитівках, вазах, годинниках, кришталевих виробах. Разом із дружиною виховують доньок — 14-річну Ірину, Яну, 10 років, — та 12-річного сина Юрія.

Зараз ви читаєте новину «На двоповерховому велосипеді легше їхати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути