вівторок, 16 січня 2018 05:56

На цирковій виставі тхір знепритомнів

Кілька десятків людей мітингували в Дніпрі 12 січня. Вимагали від чиновників міськради заборонити використовувати тварин у місцевому цирку "Чинізеллі". Там жорстоко ставляться до утриманців і погано їх доглядають, говорять дніпровці.

На мітинг люди вийшли після останньої вистави цирку. Помітили, що тварини виснажені і не можуть виконувати накази дресувальників. Тхір знепритомнів, левиця падала з тумби, на яку вилазила.

— Жахливе видовище, — каже 58-річна Наталія Орленко з Дніпра. — Сумно було на це дивитися. Циркачі штрикали тварин палицями. Ніхто не плескав у долоні.

Люди склали листа до міського голови Бориса Філатова з вимогою заборонити використання тварин у цирку. Відповіді поки що немає.

— Стаціонарні цирки не обходяться без приїжджих звірів. Їх перевозять у металевих машинах без опалення, нормального кондиціонування, освітлення, — розповідає член товариства захисту тварин "Вірність" 45-річна Валерія Ковальова. — В таких умовах тварини хворіють, заражаються. Самі страждають і наражають на небезпеку глядачів — дітей і дорослих. Швидкої реакції мера ми не чекаємо. Ще не раз повинні збиратися на мітинги, аби нас почули.

У цирку заперечують жорстоке поводження з тваринами.

Зараз ви читаєте новину «На цирковій виставі тхір знепритомнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути