вівторок, 21 травня 2019 05:41

Чоловік знімав фільми в кінотеатрах

Уперше в Україні до суду направили кримінальну справу за порушення авторського права. Чоловік прихованою камерою знімав фільми в кінотеатрах.

Житель міста Кривий Ріг Дніпропетровської області ходив на прем'єрні покази стрічок. Купував квитки в перших рядах, записував. Потім продавав відео для поширення на піратських сайтах. За порушення авторського права йому загрожує два роки в'язниці.

— На щастя, в нас таких випадків не було, — каже директорка столичного кінотеатру "Жовтень" Юлія Чухно, 43 роки. — При вході до залів є попереджувальні таблички, що нагадують про кримінальну відповідальність за піратство. По всьому кінотеатру чергують контролери. Під час кожного фільму вони мають тричі зайти всередину для перевірки. Глядачі не повинні надовго вмикати телефони чи інші пристрої з можливістю відеозапису. Якщо працівники запідозрять порушення, то повідомлять диспетчера. Йому транслюється зйомка з прихованих камер. Можна наблизити відео і дізнатися, чи дійсно хтось займається піратством.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік знімав фільми в кінотеатрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути