пʼятниця, 01 серпня 2008 07:08

Може з"явитися аеротаксі

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Державна авіаційна адміністрація планує запровадити в Україні нову послугу авіаперевезень — аеротаксі. Ця програма буде реалізована тоді, коли в аеропортах обладнають стоянки для цього виду транспорту.

— У Верховній Раді перебуває на розгляді програма впровадження аеротаксі, — каже голова Державіаадміністрації Олександр Давидов. — У ній всі процедури із правил польотів, із реєстрації чітко прописані й істотно спрощені. Узяли за основу європейські стандарти реєстрації.

У Державіаадміністрації зазначають, що в Україні діють правила реєстрації авіаперевізників, які розробили за Радянського Союзу. Вони заважають розвиткові польотів.

У світі для аеротаксі використовують ультралегкі моделі літаків австрійської фірми "Даймонд". Коштують вони до $500 тис. Важать до 450 кг. Завдовжки — 8, 5 м. Розраховані для перевезень не більше ніж чотирьох пасажирів. Без дозаправки літак може пролетіти до 1475 км. Крейсерська швидкість — 277 км/год.

— Із цього приводу ще не було жодної серйозної наради, — розповідає заступник голови Державіаадміністрації Леонід Кислий. — Треба спочатку аеропорти відбудувати. А ж немає куди поки що прилетіти. Але аеротаксі не завадило б комусь зайнятися. Воно й буде. Питання тільки — коли.

Кислий каже, що в цьому літаку почуваєшся, як в салоні "мерседеса". Пілот має таку ж панель приладів, як боїнг. Літак надійний. Має два дизельні двигуни.

Собівартість одного часу польоту приблизно 1700 грн.

Зараз ви читаєте новину «Може з"явитися аеротаксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути