середа, 30 грудня 2020 00:50

Мінімальну зарплату підвищуватимуть двічі

У вересні мінімальна зарплата в Україні зросла до 5 тис. грн. З 1 січня 2021 року її планують збільшити до 6 тис., а у грудні — до 6500 грн.

— Підвищення мінімалки ляже тягарем на приватного роботодавця. Вони забезпечують 85 відсотків робочих місць. Решта 15 процентів — державний сектор. Там давно ніхто на мінімальну зарплату не працює. Тільки некваліфіковані — прибиральники, сторожі, — розповідає економіст Андрій Новак, 47 років. — Але особливих змін українці не відчують. Роботодавці не платитимуть більше. Бо існує зарплата в конвертах. Примусове підвищення мінімалки частково виведе зарплати з тіні в легальну бухгалтерію.

Зростання мінімальної зарплати не вплине на ціни.

— По-перше, воно стосуватиметься тільки тих, хто справді отримував мінімальну зарплату, а це невелика частка. По-друге, спостерігаємо загальне зниження купівельної спроможності населення. Зайвих коштів в українців немає, щоб це призвело до збільшення цін.

Зараз ви читаєте новину «Мінімальну зарплату підвищуватимуть двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути