Двома золотими нагородами й однією срібною відзначили українських кухарів на Першому міжнародному фестивалі кулінарного мистецтва.
На грецькому острові Крит з 11 по 14 травня змагалися 54 кухарі з України, Росії, Греції, Італії та Німеччини. Українці здобули перемогу у двох із 12 номінацій та посіли друге командне місце — після греків.
Шеф-кухар ресторану київського готелю "Дніпро" В"ячеслав Грибов, 49 років, приготував найкращу страву з курячого філе. А його учень і колега Олександр Хамазенко, 27 років, став лідером у номінації "Гарячий суп із овочів". Грибов отримав також срібну медаль за страву з ягняти.
— У мене була плита з неполадками, — розповідає В"ячеслав Грибов. — Тому курча здавав останнім. Навколо стояли й дивилися півсотні людей, а в мене тряслися руки. Коли оголосили третє і друге місця, мого імені не було — все, думаю, пролетів.
Кухар вважає, що підкорив суддів "грецьким" смаком страви. Його куряче філе з сиром фета, помідорами, капустою броколі, картоплею по-грецьки та гірчично-лимонним соусом з оливковою олією смакувало по-місцевому. А Олександр Хамазенко "взяв" господарів цікавою ідеєю.
— Сашко виклав окремо в тарілку всі інгредієнти, щоб судді бачили, — каже пан В"ячеслав. — А тоді залив усе гарячим супом. Інші ж учасники подавали суп одразу.
Окрім переможців з "Дніпра", Україну на фестивалі представляли також київські, харківські, дніпропетровські, ялтинські та полтавські кухарі.
Коментарі