середа, 16 червня 2010 04:43

Косулю прооперував районний хірург

Автор: фото з архіву Сергія Миронова
  Хірург Коропської районної лікарні на Чернігівщині Сергій Миронов тримає косулю перед операцією. У тварини була зламана ліва передня нога
Хірург Коропської районної лікарні на Чернігівщині Сергій Миронов тримає косулю перед операцією. У тварини була зламана ліва передня нога

49-річний Микола Поліщук із села Лукнове Коропського району на Чернігівщині врятував маленьку косулю.

— Косив трактором на полі сіно. Зупинився, пішов у холодок під яблуню. Чую, в кущах смородини щось пищить. Підійшов, придивляюся. У траві щось ворушиться. Думаю, заєць. Дістаю, а то косуленятко, — розповідає Микола Миколайович. — Манюньке таке, тільки вродилося. Лапки тонюсінькі, довгі. А одна передня звисає — переламана. Біля куща трава стоптана. Його мама хотіла дістати, та не змогла. Воно зо три дні там пролежало, було ледь живе.

За 1,5 км від села є ліс, який називають Крикукінка. Там живуть косулі, кабани, лосі.

Микола Поліщук зателефонував до райцентру.

— Вислали з Коропа машину. У ветеринарній службі рентгену немає, то завезли в райлікарню. Там прооперували. Перед тим зважили, щоб знати, скільки наркозу давати. Кроха зовсім — 1 кіло 190 грамів завісила.

Оперував районний хірург 52-річний Сергій Миронов.

— У косулі була зламана ліва плечова кістка, — каже. — Треба було оперувати, бо перелом не загоївся б. У тварин такі травми не зростаються. Наклали гіпс. Операція тривала 40 хвилин.

На час одужання косулю забрав до себе Микола Поліщук. Він працює в селі ветеринарним лікарем.

— Мої дочки 19-річна Іра та 21-річна Таня назвали його Роккі. Це хлопчик. А Сергій Анатолійович, хірург, каже, щоб назвали Грицьком. Бо він як хрещений батько має право назвати, — всміхається Поліщук. — Нехай буде подвійне ім"я — Роккі-Грицько. До нього собака наш підійшов. Той із ним почав гратися. Веселий, дружелюбний. За дочками бігає. Ми для нього в сусіда беремо козяче молоко. Як підросте, доведеться в міський зоопарк віддавати. У дикій природі вже не зможе пристосуватися.

— Родина Поліщуків у нас тепер популярна. Кожен до них у гості йде, щоби подивитися на тваринку, — каже сільський голова Володимир Гончаров.

Зараз ви читаєте новину «Косулю прооперував районний хірург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути