четвер, 13 січня 2011 00:15

Клара Ґудзик не виходила заміж

Автор: фото з сайта www.day.kiev.ua
 

12 січня на Байковому цвинтарі поховали журналістку газети "День" Клару Ґудзик. Вона померла 9 січня на 81-му році життя.

— Клара запам'яталася мені як людина надзвичайної доброти, — розповідає мистецтвознавець 72-річний Дмитро Степовик. — Вона була єврейкою, але прийняла християнство.

Клара Ґудзик народилася в Донецьку. У журналістику прийшла у 60 років. Доти працювала інженером, перекладачем та керівником обчислювального центру. За цей час написала близько 40 праць, присвячених питанням використання комп'ютерів.

— Інженерна справа була її свідомим вибором, а журналістика — покликанням, — продовжує Степовик. — Розповідала, що перед виходом на пенсію відчувала у собі багато нерозкритої енергії, тому почала писати. Писала про культуру, духовність, церкву та психологічні нюанси людської поведінки.

Колеги журналістки додають, що в неї була енциклопедична ерудиція, непохитні переконання, об'єктивність, людинолюбство та смак до життя. Вона вміла сміливо думати, маючи духовну спорідненість із Григорієм Сковородою.

Клара Ґудзик не виходила заміж.

— Зазвичай такі жінки замикаються в собі, мають комплекси в характері. У Клари цього не було.

Зараз ви читаєте новину «Клара Ґудзик не виходила заміж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути