четвер, 21 грудня 2006 18:09

Кашпіровського оштрафували на дві тисячі рублів

  Під час сеансів Анатолія Кашпіровського хворі люди постійно падають на підлогу, а потім встають начебто здоровими
Під час сеансів Анатолія Кашпіровського хворі люди постійно падають на підлогу, а потім встають начебто здоровими

Наприкінці минулого місяця в російському місті Челябінськ 67-річний екстрасенс Анатолій Кашпіровський проводив сеанси зцілення. Зали були заповнені вщерть. Однак знайшлося і немало противників екстрасенса. Вони звернулися до міліції зі скаргами.

Місцевий суд постановив, що Кашпіровський займається народною медициною, не маючи всіх необхідних дозволів. А спеціалісти Челябінської медичної академії встановили, що екстрасенс застосовує методи гіпнозу. Вони негативно впливають на психічне та фізичне здоров"я людини, бо не враховуються індивідуальні особливості організму. Тепер Анатолій Михайлович повинен заплатити 2 тис. рублів штрафу (380 грн).

Після Челябінська Кашпіровський два тижні лікував людей в Уфі. Щодня проводив по три сеанси.

— По всьому місту були розклеєні оголошення — в тролейбусах, на стовпах, — розповідає "ГПУ" секретар директора місцевого Будинку культури 21-річна Лілія. — Приходили цілі натовпи. Люди займали черги за кілька годин до початку.

Сеанси тривали півтори-дві години. Кашпіровський запевняв, що не використовує гіпнозу. На сцену запрошував людей з різними хворобами та щось їм казав. Ті падали на підлогу, а пізніше вставали нібито здоровими. Хто мав алергію на шоколад, одразу починав його їсти. Люди, які боялися холоду, обтиралися льодом.

2004-го Кашпіровський гастролював Україною. У Черкасах на його оздоровчих лекціях померло двоє. Іван Усенко на сеанс прийшов із хворим серцем. Медики наполягали на операції, але чоловік хотів зцілитися нетрадиційними методами. Він помер прямо в залі, не дочекавшись "швидкої".

Цього року наприкінці вересня екстрасенс знову приїхав в Україну. Однак через протести віруючих його лекції не відбулися у Горлівці на Донеччині.

Кашпіровський 25 років працював психіатром у Вінницькій обласній психоневрологічній лікарні. До Росії виїхав 1988-го. Один із колишніх колег Кашпіровського, який попросив не вказувати його прізвища, розповів "ГПУ", що зцілювати людей екстрасенс почав у Вінниці.

— Але хвороби не можна зцілювати гіпнозом, особливо психічні. Ефект від такого лікування — короткочасний. Це називається замилюванням очей, — переконаний лікар.

21-річна рівнянка Валентина Толмачова впевнена, що оздоровчі сеанси екстрасенса їй допомогли.

— До п"яти років я пісяла в ліжко. Розуміла, що так робити не можна, але все одно це повторювалося кожної ночі. Тоді бабця всадила мене перед телевізором і сказала дивитися Кашпіровського, — згадує дівчина. — Я не хотіла, але коли побачила — вмить заспокоїлася. Не пам"ятаю, що він тоді говорив, але після його сеансу моє ліжко завжди було сухим.

Київський біоенергетик Людмила Жукова, 61 рік, також пам"ятає ті телесеанси та банки з "зарядженою" водою перед екраном.

— Ми дивилися їх усією сім"єю, — розповідає вона. — Чоловікові стало зле, запаморочилася голова, він ледь доповз до ліжка.

Екстрасенс живе в Америці

Народився Анатолій Кашпіровський у місті Хмельницькому 1939 року. Закінчив Вінницький медичний інститут. 9 жовтня 1989-го вперше виступив на телебаченні із сеансами.
Після розпаду Радянського Союзу Кашпіровський прийняв російське громадянство. 1993-го він став депутатом Держдуми від ліберально-демократичної партії, яку очолює Володимир Жириновський. Через два роки тодішній президент Росії Борис Єльцин заборонив сеанси масового зцілення. Кашпіровський виїхав до США. Зараз він живе у Нью-Йорку. Має свій бізнес. Часом проводить сеанси. Одружений із чешкою Іриною. Має доньку, сина та двох онуків.

Зараз ви читаєте новину «Кашпіровського оштрафували на дві тисячі рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути