понеділок, 19 січня 2009 19:05

Хмельницький театр ляльок відремонтували

16 січня, після року перерви на капітальний ремонт, відкрився Хмельницький ляльковий театр. Свій театральний сезон колектив розпочав із музичної вистави "Івасик-Телесик". Першими глядачами були 150 дітей з інтернатів області та діти-сироти.

— Ми не працювали в будівлі, яку ремонтували. Але це не значить, що не працювали взагалі, — розповідає директор театру Алла Пундик, 53 роки. — На виїзді ми дали біля 600 вистав. Побували в Закарпатті, на Вінниччині, майже у всіх містах області. Вистави за цей час відвідали майже 55 тисяч глядачів. Випустили чотири нові спектаклі.

На ремонт приміщення, який не робили майже 40 років, міська влада виділила близько 3 млн грн.

— Повністю змінився інтер"єр зали, — продовжує Алла Пундик. — Він, напевне, зараз один із найкращих в Україні. Оскільки театр є комунальною власністю, то гроші виділили з бюджету області. 2007 року дали 500 тисяч, наступного — ще два мільйони 448 тисяч. Ремонт робили хмельницькі будівельники.

У театрі працює 16 акторів і 49 робітників. Найстаршій, заслуженій артистці України Людмилі Яньчішиній, виповнилося 60 років. Жінка працює тут із 1970-го, від заснування театру. Наймолодша акторка, 21-річна Даша Ігіна, навчається в Харківському акторському університеті.

— Кого мені за цей час лише не доводилося грати, — каже Людмила Яньчішина. — Ворону, лисицю, Єву, зайців, поросят. Іноді підзаробляла на утреніках. Сьогодні, як бачите, я в образі зайчика.

Після першої вистави всі діти отримали подарунки.

Зараз ви читаєте новину «Хмельницький театр ляльок відремонтували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути