пʼятниця, 22 вересня 2017 00:00

Горять 48 гектарів торф'яників

Торфові родовища загорілися в селищі Ірдинь Білозірського району Черкаської області. Вогонь охопив понад 50 га. У районі оголосили надзвичайний стан.

Пожежу спровокувала аномально тепла погода на початку осені. Станом на вечір 20 вересня площа займання становила 48 га.

— На пожежі працюють 66 рятувальників та 21 одиниця пожежної техніки, — каже речник служби з надзвичайних ситуацій Черкащини Віталій Шульга, 33 роки. — Гасіння ускладнюють сильна посуха, низький рівень залягання ґрунтових вод і віддаленість водойм, з яких можна брати воду. Пожежні насоси стоять на березі річки Ірдинь. Це за 1,2 кілометра від основних осередків вогню.

Дороги і стежки в районі займання перекривають поліцейські. Рятувальники відстежують ситуацію з безпілотника. Працівники лісового господарства засипають землею потенційно небезпечні ділянки з торфом.

— Пожежники працюють інтенсивно. Тому великого задимлення в селі немає, — говорить жителька Ірдині 50-річна Олександра Штирка. — Звісно, дим впливає на всіх. З'являється головний біль, посилюються хронічні захворювання.

Рятувальники радять людям менше перебувати надворі в разі задимлення. Особливо зранку і в найтепліші години. Дітям і вагітним рекомендують відмовитися від прогулянок. Споживати до 3 л води в день.

Зараз ви читаєте новину «Горять 48 гектарів торф'яників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути