четвер, 28 червня 2007 07:03

Голова районної адміністрації узяв 200 тисяч доларів хабара

54-річного голову Козелецької райдержадміністрації на Чернігівщині Володимира Француза затримали 23 червня у Києві. Той приїхав до 52-річного брата Віктора, який має у столиці бізнес, пов"язаний із нерухомістю.

Вранці біля під"їзду будинку до Віктора підійшов чоловік і віддав портфель. Щойно той узяв — підбігли працівники Чернігівської облпрокуратури та облуправління СБУ. У портфелі були $50 тис., які задокументували як хабар. У квартирі Віктора знайшли ще $150 тис.

Прокурор Чернігівської області порушив кримінальну справу проти Володимира Француза. За його словами, той вимагав у киянина $550 тис. за виділення 12 га землі. Брат Віктор був посередником. Киянин стверджує, що у травні передав частину хабара — $150 тис., цього разу приніс наступну.

Володимир Француз живе у трикімнатній квартирі двоповерхівки на вісім родин у центрі міста Остра. Його дружина Ніна Олексіївна працює викладачем по класу фортепіано в Остерській музичній школі. Мають троє дітей і внучку.

Ніна Француз переконана, що затримання її чоловіка — це провокація. Мовляв, про її підготовку Володимира попереджали ще місяць тому.

— Він надсилав листи в усі правоохоронні органи. А потім з"ясувалося, що цей же інформатор і підставив чоловіка.

За словами дружини Француза, на нього тиснули від імені високопоставленого правоохоронця.

Зараз ви читаєте новину «Голова районної адміністрації узяв 200 тисяч доларів хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути