четвер, 21 квітня 2022 00:30

Флагман російського флоту втопили двома ракетами

Увечері 13 квітня українські військові потопили російський крейсер "Москва". Влучили двома ракетами "Нептун". Внаслідок пожежі на крейсері здетонував боєзапас. Через шторм корабель з озброєнням та екіпажем пішов на дно.

— Морська блокада України тепер перебуває під питанням, — говорить воєнний кореспондент Аркадій Бабченко, 45 років. — "Москва" прикривав перекидання десанту до Бердянська, здійснював більшу частину повітряної оборони Чорноморського флоту та командував операціями на морі. Мав очолити штурм Одеси. На борту було 64 ракети С-300, 16 ракет "Вулкан", два зенітно-ракетні комплекси "Оса", двогарматна установка калібром 130 міліметрів, шестиствольна зброя 30-міліметровго калібру, два торпедні апарати, протичовновий реактивний бомбомет, гелікоптер та інше. Додаємо сюди 500 осіб екіпажу і штаб фронту. Якщо все це перенести на сушу та знищити, то отримали б катастрофічний розгром. Трупами та рваним залізом завалило б не одне поле. І все це двома ракетами. За війну такого не було та, мабуть, не буде. Це чудова перемога Збройних сил України.

Крейсер збудували 1976-го в Миколаєві. За три роки його спустили на воду та зробили флагманом Чорноморського флоту Російської Федерації, тобто найголовнішим кораблем. Судно "Москва" брало участь у нападі на Грузію 2008 року, анексії Криму 2014-го та російській воєнній операції в Сирії у 2015–2016 роках. Саме цей флагман атакував прикордонний гарнізон на острові Зміїний. Екіпаж корабля наказав українським військовим здатися, у відповідь він отримав відмову і пропозицію "йдти нах*й".

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Флагман російського флоту втопили двома ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути