вівторок, 19 грудня 2017 05:35

Фермери перекрили дороги у трьох областях

Фермери перекрили дороги в Черкаській, Рівненській і Хмельницькій областях уранці 18 грудня. Щоб перегородити трасу, використали майже 200 одиниць техніки. Мітингували проти рішення Верховної Ради припинити відшкодувати сільгосптоваровиробникам податок на додану вартість при експорті олійних культур — сої, ріпаку, соняшнику.

— Те, що відбулося — недобросовісна конкуренція, — говорить мітингувальник із Хмельницької області Алім Міщук, 57 років. — Є внутрішній і зовнішній ринки збуту продукції. На внутрішньому працюють переробники — дві-три потужних компанії. Вони встановлюють ціни на переробку нашої сировини. Користуються відміненим відшкодуванням і купують нашу продукцію за набагато нижчими цінами.

ПДВ відмінили, бо внутрішні переробники не завантажені повністю. У середині країни можна здавати продукції на переробку лише, якщо пропонують ту ціну, яку платять зовнішні компанії.

Аграрії обіцяють продовжувати пікети до відміни обмеження.

Зараз ви читаєте новину «Фермери перекрили дороги у трьох областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути