Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2011 09:45

Євген Червоненко рятуватиме людей вертольотами

У Міністерстві з надзвичайних ситуацій планують створити службу порятунку із приватних літаків багатих українців. Називатиметься вона "Українські янголи". Ідея належить міністрові з надзвичайних ситуацій Вікторові Балозі та новопризначеному начальникові департаменту авіації Євгенові Червоненку, 51 рік.

— Усього в Україні десь 40 власників вертольотів легкого і середнього класу. Деякі відразу відмовилися, мовляв, чого це я твоїх жмуриків у своєму шкіряному салоні возитиму. Але все таки ми вже маємо 16 машин, — розповідає Євген Альфредович. — Я з етичних міркувань не маю права озвучувати прізвища тих, хто погодився, а хто — ні. Деякі відомі. Є чоловік, який надасть два вертольоти. Я перший віддав свій. Ніхто цим людям преференцій не обіцяє. Єдина преференція — заробити трохи балів, може, їх урахує Верховний Директор на небі. Подібного в чистому вигляді в світі немає. Але за кордоном приватники безкоштовно допомагають державі в таких питаннях.

Джерелами фінансування будуть як  бюджетні, так і благодійні кошти, зі слів Євгена Червоненка:

— Україна посідає останнє місце за кількістю вижилих після аварій. У нас лише у дорожньо-транспортних пригодах гине більше як сім тисяч людей на рік. 70 відсотків можна було би врятувати, якби їм надали допомогу в першу годину після аварії. Авіація вирішить усі проблеми.

Каже, що в професійних автоперегонах чотири рази міг загинути.

— Три аварії було на Заході. Якби не їхні рятувальні служби, в тому числі з вертольотом, були би питання. Ми будемо робити все, щоб урятувати якомога більше людей. Літатимемо і за бідними, і за багатими.

Пілотний проект "Українських янголів" стартує за два тижні в Чернігівській області. Наступні на черзі — Київ, Дніпропетровськ, Львів. Такий самий задум у Червоненка є і щодо приватних яхт та катерів, щоби рятувати людей на воді. За такі ідеї його друзі жартома прозвали Бетменом (персонаж коміксів, людина-кажан. — "ГПУ").

До початку березня Євген Альфредович був у декретній відпустці з догляду за дитиною. Значився на посаді першого заступника голови Київської міськдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Євген Червоненко рятуватиме людей вертольотами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути