середа, 28 січня 2009 18:07

Ялинка на Майдані стоятиме до весни

Центральну ялинку країни в Києві на майдані Незалежності дотепер не прибрали.

У прес-службі міськради запевняють, що найближчими днями металевий остов і ялинкові гілки розберуть. Але опозиційні депутати переконують, що все не так.

Олександр Бригинець, 46 років, голова комісії Київради з питань культури й туризму, запевняє: ялинка стоятиме на Майдані до весни.

— Бо в міській скарбниці нема грошей. Усі новорічні розваги кредитували окремі особи та організації, — каже депутат. — Їм заборгували майже вісімсот тисяч гривень. Уже лютий, а ялинку не розібрали. Прикро, що мерія неспроможна виконати такі дрібні роботи. Я так бачу, поки Черновецький не заплатить, доти ялинка стоятиме. Можливо, достоїть і до 8 березня.

Два вікна в помешканні 40-річної киянки Людмили виходять на Майдан, жінка живе в будинку на вул. Городецького, 4 у центрі столиці.

— Мені все одно! На Майдані завжди шумно — з ялинкою чи без. Тому для мене нема значення, стоїть вона чи прибрали, — каже Людмила.

Торговці на Майдані радіють, що ялинка стоїть дотепер.

— Бо іноземців більше ходить! Дивуються! — каже бабуся, котра продає сувеніри.

У більшості міст України новорічні ялинки на площах вивозять після Водохреща, яке святкують 19 січня. У Рівному та Чернівцях цього року ялинки демонтували пізніше, 24 січня. Аби дарма не пропала деревина, влада цих двох міст вирішила виготовити з ялинок лавки.

Зараз ви читаєте новину «Ялинка на Майдані стоятиме до весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути