пʼятниця, 15 липня 2011 07:45

Екс-президенту Криму заборонили в'їзд в Україну

У ніч проти четверга колишнього президента Криму 65-річного Юрія Мєшкова вислали з України. Окружний адмінсуд Криму заборонив йому повертатися в країну в найближчі п'ять років. Звинуватили у сепаратизмі.

— Нужно создать в Крыму неправительственные организации, — сказав Мєшков на прес-конференції у Сімферополі 7 липня. — Они должны заниматься подготовкой референдума с вопросом: "Вы за восстановление Конституции Крыма 1992 года?". Нужно бороться. Ведь бандита не испугаешь поднятыми руками. Пора опустить руки и взяться за вилы.

Мєшкова обрали президентом 1994 року. Тоді він закликав приєднати Крим до Росії. За рік Верховна Рада ліквідувала його посаду. Він виїхав до Москви, отримав російське громадянство. До України приїхав уперше за 16 років. Пробув тут 12 днів.

— Керівництво або російські бізнесові кола могли використати Мєшкова для дестабілізації ситуації у Криму, — каже експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" 46-річний Костянтин Матвієнко. — Відносини з Росією погіршилися: ми не здаємо газотранспортної системи, співпрацюємо з Євросоюзом. Українська влада діяла на упередження, коли вислала Мєшкова. Партія регіонів намагається контролювати всі процеси, що можуть призвести до масових заворушень. Особливо в регіонах, які генерують готівкові гроші. У Криму готівку дають туристи, суднобудівництво, риболовля та земля.

— Партія регіонів і Джарти показали, що нікому не віддаватимуть владу в Криму, — додає директор Агентства моделювання ситуацій 45-річний Віталій Бала.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президенту Криму заборонили в'їзд в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути