четвер, 12 червня 2008 07:10

Двоє третьокласників втопилися у Чигирині

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Тіла 10-річного Олега Петеліна та 9-річного Дениса Курки 5 червня витягли з річки Тясмин у Чигирині на Черкащині. Хлопці хотіли дістати м"яч із води і втопилися.

— Це сталося в районі другої котельні, неподалік, за містом. Там пасовище, хлопчики з іншими дітьми гралися в м"яча, — розповідає Віта Кириченко з Головного управління МНС Черкаської області. Дітей побачили двоє чоловіків, що живуть поряд. Один витягнув Дениса, але він уже захлинувся. Чоловік намагався зробити дитині штучне дихання, та було запізно. Іншого хлопчика — Олега — дістали з води рятувальники. В тому місці глибина сягає п"яти метрів.

Денис Курка був єдиною дитиною в сім"ї. Його батько глухонімий, а мати чує за допомогою слухового апарата. У Петеліних — троє синів. Олег був середульшим. Їхня сім"я належить до євангельських християн. Вчителі, батьки з дітьми складалися на похорони.

— Сьогодні в Олега день народження, — каже класний керівник Любов Саєнко. — Ми класом ходили до нього. 24 липня — буде в Дениса... Теж підемо провідаємо.

Поховали Олега Петеліна біля його бабусі на центральному цвинтарі міста, Дениса Курку — на новому кладовищі.

Зараз ви читаєте новину «Двоє третьокласників втопилися у Чигирині ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути