пʼятниця, 18 січня 2019 06:20

Донька нардепа віддала шахраям заховані вдома гроші

У доньки ­народного депутата Юрія Солов'я шахраї вима­нили 1 575 євро та 87 500 грн. Невідомі сповістили телефоном 15-річну Яну, що її батьки потрапили в аварію. Наказали передати кошти з Івано-Франківська до Одеси.

— 14 січня ввечері, коли нас з дружиною не було вдома, доньці зателефонували аферисти. Спотворили мій голос, ніби я при смерті і прошу виконувати їхні вимоги. Далі говорив інший чоловік, — розповідає Юрій Соловей, 40 років. — Доньці наказали знайти 50 тисяч доларів готівкою та передати таксистом до Одеси. Вдома не було таких грошей, тож аферисти погодилися на меншу суму. Далі півтори години заплакану доньку вели телефоном через усе місто. Таксисти відмовлялися брати гроші для передачі. Та все ж один погодився. Шахраї дитині пригрозили, наказали нікому про це не казати. Коли ми повернулися додому, донька була налякана.

Майже опівночі депутат звернувся до правоохоронців. Таксиста затримали на території Івано-Франківської області. Він мешканець Івано-Франківська, працює у місцевій службі таксі. Про злочин не знав, кажуть правоохоронці. Також затримали кур'єра, який мав доставити гроші замовнику. Кошти повернули Юрію Солов'ю.

У поліції відкрили кримінальну справу. Замовників з Одеси розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Донька нардепа віддала шахраям заховані вдома гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути