Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2016 06:50

Ціну Одеського припортового заводу опустили у два з половиною рази

— Чергова спроба продати Одеський припортовий завод. Цього разу за 5,16 мільярда гривень — близько 200 мільйонів доларів. Раніше ОПЗ планували продати за 500 мільйонів доларів. Це було до того, як ним зацікавився Міхеіл Саакашвілі й Національне антикорупційне бюро. Конкурс так і не відбувся, — говорить перший заступник директора Одеського припортового заводу 45-річний Микола ЩУРІКОВ.

Початкову ціну акцій ОПЗ у 5,16 млрд грн установили на засіданні уряду 19 жовтня. Конкурс визнають недійсним, якщо в ньому візьмуть участь менш як два претенденти.

У липні цьогоріч аукціон із продажу заводу провалився. Жоден інвестор не подав заявку на участь у конкурсі.

– 2015 року ми вивели завод на прибуток — уперше за довгий час, — продовжує Микола Щуріков. — Працював прозоро, щоб його можна було продати дорого й забезпечити грошима держбюджет. Але щойно ми цього досягли, втрутився губернатор Одещини Саакашвілі. Слідом за ним — НАБУ і Спеціальна антикорупційна прокуратура. Завод загруз у скандалах і боргах. Потім зовсім був зупинений. ОПЗ повинні продати до 7 січня 2017 року. Про це вказано в меморандумі України з Міжнародним валютним фондом. Від його дотримання залежить наступний транш. Скоро дізнаємося ім'я щасливця, який купить завод удвічі дешевше.

— Була неофіційна інформація, що інвестори з Москви більше 300 мільйонів доларів за це підприємство не дадуть. Тому попередня приватизація не відбулася. Тепер установили ціну 200 мільйонів, щоб іще 100 хлопці поклали собі в кишеню, — коментує ситуацію економіст Олександр Охріменко, 52 роки.

Зараз ви читаєте новину «Ціну Одеського припортового заводу опустили у два з половиною рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути