Українські винороби кажуть, майже кожна третя пляшка вина на вітчизняному ринку — підробка. Для боротьби з цим пропонують створити Державну інспекцію з виноробства.
— 60% вин у нас підробки, бо в країні немає органу, який би контролював якість вина, що продається на території України, — розповідає заступник генерального директора корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко. — Така інспекція має захистити ринок від фальсифікованого та неякісного вина.
В Україні переробляють виноград та виготовляють вино майже 200 підприємств.
Зі слів Кучеренка, в Україні найчастіше підробляють дешеві вина. Продають їх у курортних містах.
Виробники радять уважно читати етикетку — що за напій вибираєте й де його виготовили. Не купувати у пластикових пляшках з-під мінеральної води. Здебільшого така продукція — підробка.
Якість червоного вина можна перевірити за допомогою білої вовняної нитки. Її потрібно опустити у напій, потім промити під проточною водою. Якщо на нитці залишається рожевий відтінок — вино з барвниками.
Коментарі