вівторок, 30 січня 2018 00:00

Погруддя Тараса Шевченка демонтували вночі

У Вінниці 24 січня знесли пам'ятник поету Тарасові Шевченку на площі Героїв Небесної сотні. На його місці встановлять "Дерево Свободи", аби вшанувати загиб­лих майданівців.

Погруддя поета демонтували вночі, аби уникнути сутичок з активістами. Його обгородили дерев'яно-металевим парканом. По периметру на ланцюги прив'язали собак породи алабай із кінологічної служби "Гепард".

Уранці вінничани вийшли на мітинг. На парканах розклеїли плакати "Ґвалтували Вінницю до ранку. Розпинали на хресті Тараса".

— Це афера, — говорить 66-річна Любов Гуслякова. — Всі майданівці за те, щоб на площі стояли і Шевченко, і герої Небесної сотні.

Новий пам'ятник планують відкрити 20 лютого на четверті роковини розстрілів Небесної сотні. Це буде 5,5-метрове бронзове вишневе дерево, з якого опадає цвіт. Підніжжя композиції — карта України, з якої "росте" вишня. 107 падаючих квіток символізуватимуть загиблих героїв. Композиція важитиме понад 800 кг.

Погруддя Тараса Шевченка зберігатимуть у Музеї героїв Майдану місцевої школи №22.

Зараз ви читаєте новину «Погруддя Тараса Шевченка демонтували вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути