субота, 22 грудня 2007 07:12

Пляшку шампанського продали за 45 тисяч гривень

Чернівецька міськрада провела у вівторок благодійний муніципальний бал. На потреби важко хворих дітей, інвалідів і сиріт зібрали 260 тис. грн.

У ресторан "Кварц" прийшли 230 гостей. Запрошення коштували 500 грн. Після танців і частування відбувся аукціон. На торги виставили вісім лотів: картини, вишитий бісером рушник і пляшку шампанського з колекції Отто фон Ґабсбурґа, 95-річного сина останнього імператора Австрії Карла І.

Найдорожче продали картину із зображенням ратуші. Депутат міськради Володимир Жаровський, 41 рік, віддав за полотно 105 тис. грн. За пляшку імператорського шампанського 42-річний підприємець, керівник фракції БЮТ у міській раді Анатолій Чесанов заплатив 45 тис. грн.

— У світі всього 500 таких пляшок. Отто фон Ґабсбурґ замовив це шампанське спеціально на свій ювілей, а пляшку передав мерії під час червневого візиту, — розповідає Чесанов.

Власник шампанського розкоркує його на бенкеті на честь 600-річчя першої письмової згадки про Чернівці.

— На Новорічні свята її не рухатиму — дочекаюся ще одного візиту Ґабсбурґа, — каже підприємець. У Чернівцях йому належить розважальний комплекс "Сорбонна". Троє дітей Анатолія Чесанова навчаються у школі: Олександр — в одинадцятому класі, Наталія — у десятому, Данієла — у четвертому.

Зараз ви читаєте новину «Пляшку шампанського продали за 45 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути