Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2022 00:45

Автомобілі реєструватимуть онлайн

Уряд дозволив замовляти номерні знаки та подавати заяви на реєстрацію чи перереєстрацію автомобілів онлайн. Зміни набудуть чинності у грудні цьогоріч. Нині такі послуги надають тільки в сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ.

— Реєструватимуть через електронний кабінет водія чи сайт "Дія", — каже заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий, 37 років. — Водії подаватимуть заяви в електронному форматі. Потрібні для цього форми частково заповнюватимуть автоматично. Інформація підтягуватиметься з єдиної системи МВС. Раніше за такою схемою можна було лише замінити посвідчення водія.

При першій чи повторній реєстрації автомобіля обов'язковою є процедура експертного огляду. Замовити послугу можна теж через електронні сервіси.

— Для цього потрібно подати спеціальну заявку. У ній вказуєте зручні дату й час проходження огляду, — говорить Драп'ятий. — Після отримання висновків експерта можна буде заповнити всі документи на машину онлайн, отримати електронний техпаспорт у "Дії" та виготовити пластикові документи в сервісному центрі. Все це треба встигнути зробити за 10 днів. Пізніше висновок експертів не буде дійсний. Також у "Дії" можна оформити номерні знаки і створити електронний кабінет. Така схема безпечна для даних водіїв, розвантажує процес прохо­дження живої черги, економить час клієнтів і полегшує роботу адміністраторам.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілі реєструватимуть онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути