вівторок, 27 квітня 2010 04:50

Андрія Яновського шукало все село

Добу майже 300 людей із селища Ланчин Надвірнянського району Івано-Франківщини шукали 4-річного Андрія Яновського. Він загубився 23 квітня.

Того дня Марія Яновська, 40 років, пішла з родичами в поле садити картоплю. Трьох дітей узяла з собою. Вони гралися в урочищі Сапки під лісом. Близько 11.00 помітила, що сина Андрія немає. На пошуки кинулося все село. Приїхали івано-франківські і яремчанські гірські рятувальники, пожежники та бійці рятувально-водолазної служби обласного Міністерства надзвичайних ситуацій.

— Згаяли багато часу, бо повірили старшому братові Андрія — Ваську, — каже Василь Климко, 59 років, заступник голови Ланчинської сільради. — Той запевняв, що брат упав у річку. Діти переходили кладку, щось бевхнулося. А Василько бачив бульки з води.

Ріка Слобушниця має глибину понад метр. Водолази ретельно перевірили дно. Потім рятувальники прочесали 200 га лісу та прилеглі території. Від матері зниклого не відходили медики, кололи заспокійливе.

На слід хлопчика вивела службова вівчарка Бой. Із молодшим інспектором-кінологом Михайлом Адамчуком собака вийшов на завдання вперше. Не втрачав слід 5 км. Потім, коли почалися густі хащі, пес загубив сліди.

У суботу о 9.15 хлопчика знайшли за 8 км від домівки. На нього натрапив 56-річний житель села Красна Дмитро Лозяк. Він брав участь у пошуках. Каже, малий забився під кущ, тремтів, схлипував і перелякано повторював "хочу маму".

Лікарі кажуть, Андрія врятувало те, що вночі було доволі тепло — +5...6°С. Обійшовся переляком і біллю в горлі.

Яновські виховують п"ятьох дітей. Наймолодшому — 2 роки. Батько Василь на заробітках.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Яновського шукало все село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути