середа, 21 січня 2009 18:16

Афганський героїн везли через Одесу

Одеські міліціонери затримали кількох українців, які продавали афганський героїн.

— Підозрювані виконували замовлення на купівлю наркотиків практично в будь-яких кількостях, — розповідає Ольга Богаченко із прес-центру обласної міліції. — Працівники управління боротьби з незаконним обігом наркотиків купили в них під час операції 200 грамів героїну. Після цього продавців затримали. Порушено кримінальну справу за торгівлю наркотиками.

Затримані були важливою ланкою наркотрафіку, розрахованого на Італію й Австрію. Збували героїн в Україні із власної ініціативи, веде далі Богаченко. У них знайшли й вилучили кілька кілограмів цієї речовини. У міліції вважають: через одеських продавців щомісяця проходило набагато більше наркотиків.

До Одеси героїн злочинці перевозять із Середньої Азії. Як правило, афганський. Наркокур"єри використовують прозорі кордони у межах СНД. Це дозволяє злочинцям без зайвих проблем провозити територією країни кількакілограмові партії. Фахівці кажуть, щo наша країна є транзитом у злочинних схемах перевезень. Бо цей наркотик дорогий.

— Героїн коштує від 100 доларів за грам. Для широкого українського споживача — це дорого. Тому для продажу героїн  приходить в Україну, як правило, вже із Західної Європи. І коштує ще дорожче, — каже майор Віктор Дякун з Одеського обласного управління боротьби з наркотиками.

Фахівці вважають, що канал перевезення афганського героїну працював кілька років. Транзит наркотиків територією країни забезпечували троє осіб. Загалом у ланцюжку, який давав змогу перевозити наркотиків на захід, було задіяно 20 людей. Через цей канал до Європи переправили кілька сотень кілограмів героїну. У міліції кажуть, виявити всіх співучасників неможливо. У схемі задіяні представники кількох країн. Затримані не мають виходу на них, пояснюють оперативники.

Зараз ви читаєте новину «Афганський героїн везли через Одесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути