середа, 18 квітня 2007 07:04

400 людей склали слово EURO у Львові

Автор: фото: Віталій Грабар
  Львів’яни вишикувалися у слово EURO біля Ратуші у центрі міста. Так вони підтримали ідею проведення в Україні  Чемпіонату з футболу у 2012 році
Львів’яни вишикувалися у слово EURO біля Ратуші у центрі міста. Так вони підтримали ідею проведення в Україні Чемпіонату з футболу у 2012 році

У понеділок під львівською ратушею близько чотирьох сотень юнаків та дівчат вишикувалися у формі слова "EURO". Через дві години на площі в польському місті Вроцлаві стільки ж молодих поляків склали цифру "2012". Таким чином жителі двох міст підтримали ідею проведення чемпіонату Європи з футболу через п"ять років у Польщі та Україні.

На акцію у Львові зійшлися учні місцевих спортивних шкіл, училища фізичної культури, футбольної школи "Карпати" та скаути "Пласту". Останні напередодні відзначали 95-ту річницю своєї організації. Усім роздали аркуші паперу різних кольорів. Тим, хто стояли у літерах "Е" та "U", дісталися сині, іншим — жовті.

Шикувалися півгодини. 19-річний пластун Михайло Дяків розставляє учасників уздовж накреслених крейдою на бруківці ліній. Хлопець розмовляє по телефону з товаришем. Той стоїть на вежі міської ратуші.

— Дивися на букву "О". Ну, що скажеш? — прослухавши відповідь, каже: — Будь ласка, зробіть крок уперед.

Потім знову перепитує друга, який усе має вигляд. Нарешті вишикувалися. Усім наказали підняти аркуші догори й потрясти над головами. За хвилину акція скінчилася, люди почали розходитися.

— Мені дуже сподобалося, — задоволений 12-річний Ростик Янушевський з четвертої дитячо-юнацької спортшколи. — Стояв у букві "R". Дуже люблю футбол, тому й хочу, щоб чемпіонат був у нас.

22-річний Святослав Гринчук спустився з вежі.

— Там було багато телеоператорів, фотографів, і я з дівчиною, — гордиться парубок. — Поруч бігав хлопець та командував тими, що вибудовували напис унизу. Смішно було слухати, як він кричав "Підніміть "Е", і буква знизу одразу починала рухатися. А "О" все-одно вийшла кривою, більше схожою на яйце.

У міському департаменті гуманітарної політики планували, що на акцію прийде десь тисяча людей. Кажуть, подібні дійства вже проводили.

Так у вересні на святкуванні 750-річчя міста 800 волонтерів сформували на цьому ж місці число "750", розповідає директор департаменту Олекса Побурко, 31 рік. Чиновник додає, що вірить у перемогу спільної заявки України та Польщі.

— В Італії організували футбольний скандал, у Хорватії — міжнаціональний конфлікт. А ми влаштували таку акцію, — говорить Побурко. — Це означає, що ми з поляками можемо досягти згоди в будь-чому.

Хто проводитиме чемпіонат Європи 2012 року, вирішуватимуть сьогодні на засіданні Виконавчого комітету УЄФА у британському місті Кардіффі. Окрім України та Польщі, на єврофутбольний форум претендують Італія та дует Хорватії з Угорщиною.

Зараз ви читаєте новину «400 людей склали слово EURO у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути