понеділок, 07 травня 2007 07:17

100 школярів відпочили в Черкасах

Шість днів своїх канікул провели в Черкасах 100 старшокласників із Рівного, Тернопільської та Івано-Франківської областей. Вони приїхали на запрошення міського голови Сергія Одарича, 39 років.

Жили учні в черкаських сім"ях. Щодня відвідували найвизначніші місця області. Побували в Черкаському краєзнавчому музеї, в музеї Кобзаря, в Уманському дендропарку "Софіївка", Чигирині, Суботові, на Шевченковій горі у Каневі.

— Ми радо відгукнулися на запрошення міського голови відвідати Черкаси, — розповідає заступник голови Тернопільської райдержадміністрації Світлана Гоч, 35 років. — Майже всі наші діти живуть у сім"ях тих школярів, які на Різдво приїздили до нас. Вони дуже здружилися.

18-річна Марічка Петрочко із Тернополя мешкає в Ані Дубової, яка навчається в черкаській школі N 15.

— Черкаси — більш сучасне місто в архітектурному плані, ніж Тернопіль, — вважає Петрочко. — Центральна вулиця дуже довга. Вражає те, що з будь-якого куточка можна на неї вийти. Родичі Ані розпитували про традиції. Черкащанам дуже подобається наша мова. Одна продавщиця просила мене: ну поговоріть зі мною ще трошки, — сміється дівчина.

Батьки не боялися відпускати дітей, бо знали, до кого ті їдуть. Шкільний туризм мери міст планують практикувати й надалі.

Зараз ви читаєте новину «100 школярів відпочили в Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути