Ексклюзиви
вівторок, 16 квітня 2013 14:22

В Антонієвих печерах можна побачити привид ченця
7

Фото: Фото: Ольга Швед

Сестри зі Львова Оксана та Анастасія Ковичі їздили на вихідних у Чернігів до друзів. Ті запросили їх на екскурсію в Антонієві печери Троїцького монастиря в Чернігові. Це пам'ятка підземної культової архітектури XI - XIX століть. Засновані вони в 1069 році як печерний християнський монастир князем Святославом Ярославичем і відомим церковним діячем Антонієм Печерським.

"Друзі сказали, що буде навіть цікавіше, ніж у Київській Лаврі. Гід розповідав дуже багато і історичних фактів і легенд. Наприклад, є легенда про те, що до обвалу цим підземеллям можна було дійти до Києво - Печерської лаври. Вчені кажуть, що це неможливо. Інша легенда - про привида монаха, якого часто бачать відвідувачі. Влітку 1995 року "ченця" бачила в печерах ціла група людей. Апаратура науковців відмовляється тут працювати, екстрасенси кажуть, що Антонієві печери впливають на людський організм по-різному", - розповідає Оксана Кович.

Головною святинею монастиря вважають келію Антонія. З Іпатіївського літопису було відомо, що прийшов святий старець, засновник Києво-Печерського монастиря Антоній у Чернігів, полюбив Болдині гори з розкішним дубовим гаєм, викопав там печеру і заселився в неї.

"У одній із келій ми сідали на кам'яний стілець. По тілу наче розливалася енергія. Гід розповідав, що багато людей їдуть сюди заради зцілення і лікування. Біополе людини взаємодіє з геомагнітним полем землі. У церкві Феодосія Тотемського часто люди стоять по краях зали, проводять оздоровчий сеанс", - додає Анастасія Кович.

Зараз ви читаєте новину «В Антонієвих печерах можна побачити привид ченця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути