понеділок, 15 квітня 2013 14:26

На Канарах туристи лазять у підземеллях вулкана і бувають на фабриці перлів
10

Фото: Фото Ірини Зоріної

"Не люблю літати в одне й те саме місце, але на Канари залюбки з'їздила б ще раз, - говорить киянка Ірина Зоріна. – Там природа неймовірна. Літали у середині березня, а вже усе цвіло. Місцеві жителі купались в океані, але для мене вода ще здавалась холодною".

Ірина 10 днів прожила у місті Лас-Амерікас на канарському острові Тенеріфе.

"Лише три дні провалялись на пляжі, - зізнається туристка. – Решту часу подорожували по острову. Квиток на автобус від 2 до 4 євро, залежно від відстані, яку тобі треба проїхати. Ні українців, ні росіян на острові не бачила. Кажуть, вони прилітають у середині літа, живуть у найдорожчих готелях, винаймають для себе вілли. І в готелях, і на пляжі дуже багато іспанців, німців та американців".

З чоловіком Ірина літала на Канари у весільну подорож.

"День провели у найбільшому в Європі аквапарку. Стільки гірок я ще в житті не бачила. Черг майже нема, бо туристів небагато. З найдовшої гірки я побоялась спускатися, бо маю слабке серце. Її висота 28 метрів. Пролітаєш за 7 секунд. 4 секунди летиш у трубі, за склом якої плавають велетенські акули. Чоловік стрибнув. Каже, відчуття неповторні".

Після аквапарку подружжя відвідало зоопарк.

"Спочатку було шкода віддавати 30 євро за вхідний квиток, але, коли почули, що за ці гроші можна не тільки гуляти по парку, але й попасти на шоу касаток, пішли, не роздумуючи. Від касаток не могла відірвати погляду. Впросила чоловіка сісти у перших рядах, бо маю поганий зір. Це була наша помилка. Під час виступу касатки так підстрибували, що ми були облиті водою з ніг до голови".

У вартість путівки входили лише сніданки, тому обідати і вечеряти подружжя ходило у місцеві ресторанчики.

"На Канарах дуже смачно запікають курячі крильця у часниковому соусі. До них подають картоплю у мундирах, відварену в океанській воді. Вона трохи пекуча, бо перед подачею її щедро посипають червоними перчиками".

Подружжя відвідало місцеву фабрику перлин.

"Стільки перлин і прикрас із них я в житті не бачила, – зізнається Ірина. – Чоловік купив мені на подарунок сережки-гвіздочки з бежевими перлинками. Подрузі на подарунок узяла за 19 євро браслет з чорних перлів. Прикрасу можуть зробити при тобі. Перлинки навіть дістають із ракушок і просушують так, щоб туристи могли помилуватися процесом. Кажуть, вони недовговічні. Через 100-120 років можуть полущитися і розсипатися, але така краса варта своєї ціни".

У передостанній день мандрівки подружжя встигло покататися на підводних мотоциклах і спуститися у печери під вулканом Тейде.

"З вулкану хотіла забрати додому маленький камінчик. Екскурсовод, коли побачив, кричав, як не в собі. Виявляється, вивозити камінчики з вулкану заборонили. Через це, за підрахунками місцевих геологів, вулкан за 50 років став нижчим на метр. Тепер екскурсоводи пильнують кожного туриста".

Зараз ви читаєте новину «На Канарах туристи лазять у підземеллях вулкана і бувають на фабриці перлів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути