вівторок, 03 січня 2012 12:17

На Канарах дозволено пити за кермом, а жінки страшні, як атомна війна
13

Чорний пляж острова Тенеріфе
Фото: фото надане Дмитром ФОМІНИМ
Вершина вулкана Тейде в хмарах
Вулкан Тейде
Гірський серпантин - вище за хмари
Дмитро Фомін біля підніжжя вулкана Тайде

По іспанському острову Тенеріфе (Канарські острови) я їздив на взятій напрокат машині. Відкатався 8 днів, а 4 валявся на пляжі, -- ділиться враженнями житель столиці Дмитро Фомін.

Атлантичний океан виявився на диво теплим і в міру солоним. З потужним прибоєм і при цьому абсолютно спокійною поверхнею. Пісочок на пляжі більше схожий на придорожний пил - такий же сірий, дрібний і мазкий.

Їздити по гірському серпантину сподобалося. Місцеві дороги не просто прекрасні - вони розбещують своєю досконалістю. Ідеальне покриття, абсолютна повага всіх учасників руху. Місцевим автодорожникам треба поставити пам'ятник. Справа не тільки в якості покриття, але в знаках і розмітках, які не гірше карти дозволяють орієнтуватися на місці, навіть коли видимість до 10 метрів.

На найзнаменитіший вулкан острова Тейде теж піднявся на машині. Колекція фотографій росла щогодини. Вулкан Тейде і його околиці - це фактично прогулянка в минуле: на мільйони років назад, коли на безжиттєвих лавових схилах починали проростати перші рослини. Опинившись на такому полі з лави, починаєш відчувати первісний страх. Дико і незабутньо.

У місцевих законах є чудовий пункт, який ніколи не приживеться у нас. За кермом можна пити! Але у випадку аварії винуватець, який випив, оплачує обидві страховки за побиті машини. Тому тут часто можна побачити сільського водія, що сидить за кермом і хлище з горла. П'ють в основному "Сангрію" – коктейль з червоного сухого вина, цукрової пудри, нарізаних шматочками фруктів та ягід.

На острові монополію на виробництво пива тримає торгова марка " Dorada" на честь однойменної рибки , яка добре йде під пиво. Пиво гарне і зовсім не хмільне, можна випити дві пляшки і-- за кермо.

Розкрив для себе секрет, чому німці й англійці такі бліденькі і біленькі. Вони при наявності океану під боком продовжують плескатися в басейні з хлорованою водою.

Найстрашніше на острові - місцеві жінки. Нехай не такі як в Туреччині, але все ж здатні надихнути художника на образ жаху атомної війни. Зате самці-аборигени - мрія кожної жінки. Піджарі, засмаглі, доглянуті і стильні - справжні мачо.

Місцеві жителі люблять гризти нігті. Нігті гризуть всі: пішоходи, велосипедисти і водії автобусів. Гризуть і малі, і старі. Причому скрізь.

На островах, не дивлячись на їхню назву , як не дивно, не було відмічено жодної канарки або собаки. Гламурні блондинки з болонками не рахуються.

Зустрів у коридорі готелю кукарачу - місцевого земляного жука. На вигляд як наш тарган-переросток, розміром трохи менше моєї долоні. Зі страху і огиди розтоптав його в кашу.

Зате на Тенеріфе відсутні всі неприємні гади: змії, гадюки, оси, шершні та інші, здатні зіпсувати відпочинок простого туриста. Найстрашніше, напевно, це акули, але до них треба пливти далеко від берега.

Один день провів у місцевому аквапарку. Найцікавіший атракціон - "Tower Of Power". З вигляду заввишки як будинок поверхів на 7-8, але це з поправкою на страх. Вниз гірка йде майже вертикально. Відчуваєш пару секунд вільного польоту. Фінішуєш у скляній трубі, яка прокладена в акваріумі з акулами. Акул я побачив лише з шостої спроби, бо в перші спуски перед очима пролітає все життя.

Став свідком шторму. Хвилі часом досягали висоти 2-3 м. Старенькі німці боязко сахалися від потужного прибою, намагаючись триматися від води на безпечній відстані. Тільки відважні російські і британські п'яненькі хлопці сміливо кидалися в хвилі.
Міць океанського прибою настільки велика, що тіло крутить як порошинку на протязі. Ніс, вуха і рот забиває піском. У такі моменти розумієш різницю між морем і океаном.

За відпустку протестував основні пляжі острова: чорні пісочні, сірі пісочні, з дрібною галькою і крупнішою. Окремо виділяється пляж "Тересітас". На 1,5 км пляжу -- імпортний пісок з пустелі Сахара з охрово-оранжевим відтінком.

Сухою мовою статистики відпустку в цифрах можна описати так: наїжджено більше 2000 км, нафотографовано більше 5000 кадрів, випито більше 10-ка пляшок вина, з'їдено більше 5 кг морепродуктів - пережито 12 фантастичних днів.

Зараз ви читаєте новину «На Канарах дозволено пити за кермом, а жінки страшні, як атомна війна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути