середа, 03 лютого 2021 11:31

Унікальне Рожеве озеро на Арабатській Стрілці сфотографували в 3D

Пам'ятки українських курортів, і зокрема, Арабатської Стрілки стають доступнішими для потенційних туристів. Тепер в мережі можна подивитися 3D-панорами по унікальному Рожевому озеру Херсонщини в безпрецедентній якості онлайн.

Про це пише інтернет-видання Арабат із посиланням на сайт Генічеської міської ради.

  У мережі можна переглянути 3D-панораму унікального Рожевого озера Херсонщини
У мережі можна переглянути 3D-панораму унікального Рожевого озера Херсонщини

За останні роки Арабатська Стрілка зробила великий стрибок у розвитку. Щорічно курортний регіон відвідує не менше 1 мільйона туристів. Відпочивальники приїжджають не тільки щоб покупатися в теплому морі і позагоряти на просторих піщаних пляжах, а й з метою оздоровлення та відвідування відомих місцевих визначних пам'яток. Одним із головних природних багатств курорту і регіону в цілому є Рожеве озеро, розташоване на півночі коси навпроти південної околиці Генічеської Гірки.

Це найбільше з солоних озер Генічеського району, яке отримало популярність завдяки специфічному насичено рожевому кольору води. Найефектніший вигляд водойма має влітку під час найвищої активності мікроводорості Дуналіелла солоноводна, яка мешкає в ропі. Саме вона виробляє бета-каротин, що надає озеру унікальне забарвлення.

Через високу концентрацію солі і сильні випари влітку на поверхні озера утворюються соляні пластівці, а на околицях – цілі замети з солі. Раніше воно було сировинною базою для місцевого соледобувного заводу. В наші дні промислове соляне видобування припинено, але рожеву сіль досі продовжують збирати кустарним способом і використовувати в косметичних і лікувальних цілях.

Завдяки Незалежному медіа-проєкту "Арабатська Стрілка" насолодитися красою Рожевого озера тепер можна в форматі 3D. Силами редакції проєкту створено перший в Україні 3D-тур по знаменитій пам'ятці з можливістю наближення (масштабування) в 20 разів.

  У мережі можна переглянути 3D-панораму унікального Рожевого озера Херсонщини
У мережі можна переглянути 3D-панораму унікального Рожевого озера Херсонщини

Багатокадрова фотозйомка у якості 240 мегапікселів проведена з повітря з висоти від 3 до 140 м. Це дозволило зафіксувати загальний вигляд на озеро на тлі Зяблівського озера і Азовського моря, а також отримати виняткові кадри водної гладі крупним планом з кристалами солі на поверхні.

Вирушити у віртуальну екскурсію по Рожевому озеру можна за посиланням https://arabatka.ua/rozovoe-ozero/#3d

Високоякісні 3D панорами розкривають всю красу Рожевого озера і навколишніх локацій. Такий формат демонстрації створює у глядача ефект присутності і дозволяє побачити об'єкт всебічно. На думку авторів проекту, 3D панорами залучать ще більше уваги туристів і викличуть інтерес у тих, хто поки не відвідав пам'ятку.

Зараз ви читаєте новину «Унікальне Рожеве озеро на Арабатській Стрілці сфотографували в 3D». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути