неділя, 16 вересня 2012 05:15

У Грузії платні ліфти, музей сталінізму і пам'ятник Шевченкові
6

Фото: gazeta.ua

Днями 24-річна Наталія Михайлюк з подругою повернулася з Грузії.

"Грузини надзвичайно гостинний народ. Вони позитивно ставляться до слов'ян, особливо до українців. Приємно, що легко ідентифікують, що ми українці, не плутають з росіянами. Самі підходять знайомляться і радо допомагають" - ділиться враженнями Наталія.

Дівчина розповідає, що спільну мову з іноземцями знайшла легко: вони знають англійську, молодь володіє українською, старше покоління може спілкуватись російською. Російську мову в Грузії знають всі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії не прийнято цілуватися на вулиці

"Тбілісі зачаровує своєю неймовірною красою, дивовижним поєднанням старої і нової архітектури, – каже про столицю Грузії Наталя. - Там є і море, і гори. Хоч територія міста невелика, якщо їдеш з заходу на схід міста, змінюється все: погода, клімат, люди, ментальність навіть різна"

"В деяких не заможних районах існують ще будинки з дивними ліфтами, – провадить мандрівниця. - Щоб піднятися ліфтом потрібно кинути в спеціальну скриньку 5 тетрів, це приблизно 25 українських копійок"

Наталя також розповідає, що в Грузії багато заводів, де виготовляють вино, ціни на яке не високі. З країни можна везти щонайбільше 5 літрів вина та 2 літри чачі, напою, який вважають національною горілкою Грузії, хоча насправді це виноградний бренді.

"Ціни загалом такі як в нас. Дещо дорожче, щось дешевше. Наприклад, фрукти набагато дешевші, ніж в Україні", – пригадує дівчина.

Наталія каже, що в Грузії ніде не можна знайти однакових хачапурі – вони всюди різні, в різних кафе та ресторанах їх готують по-різному.

"Мені сподобалась також екзотична чурчхела, - продовжує. – Це горіхи, заздалегідь просушені, але не посмажені, які нанизують на нитку, тоді замочують у суміш вина та муки і підвішують, аби зайва рідина стекла. Справжня смакота. В Грузії не лише смачно готують, подивитися теж є на що. Наприклад, в місті Горі є музей станілізму у вигляді меморіального будинку, де народився Сталін. В Кутаїсі ми побували у печерах, де є сліди динозаврів. А в Тбілісі стоїть пам'ятник нашому Тарасові Шевченку. В День Незалежності біля підніжжя пам'ятника стояли синьо-жовті квіти"

Зараз ви читаєте новину «У Грузії платні ліфти, музей сталінізму і пам'ятник Шевченкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути