субота, 21 липня 2012 15:58

У Будапешті ціни трохи вищі за київські
13

Фото: Фото надані Ольгою Руденко

"Я в Угорщині буваю щороку. Просто закохана у Будапешт. Величезне красиве місто, добрі люди, гарний сервіс та безліч розваг" — каже львів'янка Ольга Руденко.

До Угорщини зі Львова найкраще доїхати залізницею. Є прямий поїзд, вартість - від 600 грн, а можна із прикордонного міста Чоп просто до Будапешта за чотири години доїхати угорськими поїздами. Ціна залежить від класу вагона, третій клас коштує близько 220 гривень. Валюта Угорщини — форинти, 1 євро - близько 284 угорських форинтів. Для в'їзду потрібна Шенгенська віза.

Будапешт складається з 23 округів, умовно місто поділене на дві частини: Буда та Пешт. Буда розташована на лівому березі Дунаю, а Пешт на правому березі. У 1873 році ці дві частини об'єднали.

"Усі визначні пам'ятки розташовані поблизу одна одної, тому до них легко дістатися пішки . Екскурсію по місту варто почати з центрального проспекту Андраші, він об'єднує площу Ержебет з площею героїв та красивим парком Варошлігет. Обов'язково потрібно побувати у термальних купальнях Будапешта, їх більше десятка. Найпопулярніша — купальня "Сечені", там 3 басейни під відкритим небом і ще 15 з різними водами - у критому приміщенні. Є сауни, масажні кабінети. Можна відвідувати уночі. Ціна за цілий день — від 250 гривень", - каже Ольга Руденко.

Перлина архітектури Будапешта - будівля парламенту країни, збудована в 1906 році відомим архітектором Угорщини Імре Штейндлем. У будівлі - 691 кімната. Щогодини там проводять екскурсії, раз на день — російськомовні.

Бувалі туристи радять відвідати Угорський державний оперний театр, Будинок-музей Ференца Ліста, Королівський палац, Національну галерею, Музей історії Будапешта, Рибацький бастіон з видом на місто, Будинок угорських вин та фунікулер, Музей пошти, Музей терору, Музей мистецтва Далекого Сходу, Театр ляльок, Площу Героїв, Старий палац мистецтва, Вірменську католицьку церкву.

Для батьків з дітьми є також цікаві розваги — парк атракціонів, зоопарк, тераріум та аквапарк.

"У Будапешті ціни трохи вищі за київські. Пообідати в невеличких кафе буде коштувати 60-100 грн, вхідні квитки в музеї, театри — від 20 грн. Недешевий громадський транспорт, одноразовий квиток на проїзд у трамваї, тролейбусі — близько 5 грн. Жити можна у хостелах або знімати квартири, готелі. Ціни залежать від розташування житла", — додає дівчина.

Зараз ви читаєте новину «У Будапешті ціни трохи вищі за київські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути