вівторок, 15 листопада 2011 12:11

Будапештом найкраще гуляти вранці
8

Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО

"Два рази тільки легенько качнуло і все. Хоч на воді, але комарі не гризуть",- розповідає про ніч в ботелі "Маріна" Наталія Чубенко. Вона фотограф й їздила на виставку своїх робіт до Будапешта.

"Маріна" це не готель, а ботель, тому що відвідувачі живуть на кораблі, пришвартованому до берега. Стоїть він на Дунаї. Наталія жила сама в двомісному номері з усіма вигодами. За ніч заплатила 33 євро. В цю суму включений сніданок.

"Дешевше бронювати з України. Якби я поселялась без попереднього замовлення, то заплатила б утричі більше", - розповіла дівчина.

На одній із палуб - великий індійській ресторан. В центрі просторої зали стоїть статуя Будди прикрашена живими квітами.

"Офіціант - індієць. Дуже спокійний. Замовила чай з молоком і корицею, суп із сочевиці, курку, салат овочевий, ще принесли соус з вина. Морозиво вже було зайвим. Дуже великі порції. За все це я заплатила менше 8 євро. Мені, як мешканці готелю, страви порахували за пільговою ціною".

У Будапешті ціни дивували кругом. Булочки й слойки з шоколадом на наші гроші - менше 4 гривень.

Наталія радить тим, хто ночуватиме у Будапешті, встати вранці й пройтися старовинним центром. Поки вулиці ще не дуже людні. "Вулички у місті надзвичайно затишні. На кожному будинку ліплення. Суцільні пам'ятки архітектури. Відновлюють будівлі реставратори із оригінального каміння, кожен камінець пронумерований".

А ще в Угорщині зручні потяги. Сидіння мають три різних рівня висоти. В купе селять або жінок, або виключно чоловіків. А от провідники замкнуті, небалакучі. На наших приємніше дивитись. Вони живіші".

Зараз ви читаєте новину «Будапештом найкраще гуляти вранці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути