четвер, 27 жовтня 2011 13:41

Марципанового Майкла Джексона показують туристам в Сентендре
13

Туристам, які приїхали до Будапешту, обов'язково запропонують відвідати Сентендре (Сент Андре) . Їхати туди від столиці Угорщини менше години.

Місто крихітне. Провулки в ньому такі вузенькі, що із розгорнутою парасолькою часом пройти неможливо.

Заблукати у Сентендре важко. Це місто однієї вулиці, вздовж якої розміщені ятки з сувенірами, магазинчики, кафе. І звичайно – головна принада цього угорського містечка – музей марципанів.

Марципани, якими славиться Сентендре – солодощі із суміші цукру і тертого мигдалю. Туди можуть додавати шоколад, фісташки, різні ароматизатори і спеції. Суміш нагадує пластилін, з неї роблять цукерки – великі і маленькі, білі і кольорові. А ще з марципану роблять фантастичної краси скульптурки – кораблі, паровози, казкових героїв. Навіть макет Будапештського Парламенту і скульптуру Майкла Джексона у повний зріст виготовили місцеві майстри.

Одразу біля входу до музею можна спостерігати, як майстриня ліпить з сіро-білої маси солодкі фігурки. Поруч – марципанова майстриня із марципановою тацею. Там же – металева таця із крихітними шматочками марципану – на пробу.

Будівля музею двохповерхова, на першому крім виставкових залів – магазин. Тут можна купити марципани усіх можливих сортів. Коштує марципановий батончик 1,5 -2 євро. Коробка цукерок – від 5 до 50 євро, залежно від розміру. Малюкам, які люблять ліпити фігурки самотужки, батьки купують набори різнокольорового їстівного марципанового "пластиліну".

Якщо турист не зіпсував собі остаточно апетит смакотою з магазину-музею, то перекусити у сусідніх кафе він зможе недорого і дуже швидко. Офіціанти добре розуміють англійську. Чайові включені у рахунок, тому ламати голову скільки саме лишити на чай не доводиться.

Зараз ви читаєте новину «Марципанового Майкла Джексона показують туристам в Сентендре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути