четвер, 03 грудня 2009 09:08

У 177-кілограмовому пряниковому Білому домі буде город і собака Бо

У 177-кілограмовому пряниковому Білому домі буде город і собака Бо

Перша леді США Мішель Обама розповіла в середу журналістам про нововведення в пряниковому Білому домі, ялинкових прикрасах і добродійних проектах, які зроблять зимові свята незабутніми.

"Як і всі попередні роки, ми почали планувати зимові свята ще влітку. Наша основна ідея проста: ми намагаємося привернути до святкування якомога більше людей, якомога більше місць і робимо це всіма способами, якими тільки можемо", - сказала дружина президента США на спеціальному передсвятковому прес-брифінгу.

Мішель Обама розповіла, що Білий дім цього року вирішив поділитися новорічними прикрасами, що залишилися від попередніх адміністрацій, з 60 населеними пунктами по всій країні.

"Ми попросили їх прикрасити цими прикрасами улюблені місцеві визначні пам"ятки, а потім повернути їх нам - щоб ми тут, в Білому домі, влаштували виставку", - розповіла Мішель Обама.

На майбутніх зимових канікулах президентську резиденцію відвідають приблизно 50 тисяч людей, додала вона.

"Багато людей пам"ятають відвідини Білого дому все життя, і завдяки праці волонтерів, Білий дім став ще чарівнішим місцем", - відзначила перша леді.

Вона тепло подякувала 92-ом волонтерам з 24-х штатів, які витратили в цілому 3 тисячі 400 годин на прикрашення знакових будівель і пам"ятників у Вашингтоні і по всій Америці.

"Завдяки ним на дереві, що стоїть за мною, по всьому Білому дому, на Статуї Свободи, горі Рашмор (зі знаменитими профілями президентів), космодромі імені Кеннеді, а також в менш відомих місцях - таких, як парк імені Деві Крокетта в Теннессі, колоні Помпея в Біллінгсі, в штаті Монтана, і в одному з моїх улюблених місць - в зоопарку в Лінкольн-парку в Чикаго, з"явилися прикраси", - сказала Обама.

Дружина президента не обійшла увагою одну з головних традицій Білого дому - "споруду" пряникового Білого дому. Цього року головним "архітектором" шоколадно-імбирно-марципанової будівлі вагою 177 кілограмів став президентський шеф-кухар Біл Йоссес.

"Цього року в будинку є нововведення. На південній галявині Білого дому тепер можна побачити город, а в одному місці крізь отвір в даху видно державний банкетний зал. І щойно я побачила там фігурку маленького Бо", - розсміялася перша леді.

Міні-копія щеняти португальського водного собаки Бо зроблена з марципану, як і овочі на городі пряникового Білого дому, а люстра і меблі в банкетному залі - з чорного шоколаду.

За словами першої леді, зимові свята повинні стати радістю для всіх, а тому наступив час допомогти активістам двох добродійних програм. Одна з них називається "Нагодуй сусіда" ("Feed а Neighbor"), інша - "Іграшки для малюків" (Toys for Tots).

"Нагодуй сусіда" - прекрасний спосіб для всіх американців, їхніх рідних і друзів допомагати іншим не тільки під час свят, а цілий рік. Через сайт програми serve.gov американці можуть знайти позбавлених можливості вийти з будинку літніх людей і принести їм їжу, приготувати щось для бідних або розбити город і поділитися врожаєм з сусідами", - пояснила Мішель Обама.

У програмі "Іграшки для малюків" сполучною ланкою між непотрібними іграшками і дітьми, які потребують їх, є морські піхотинці.

"За більш ніж 62 роки морські піхотинці роздали більше 400 мільйонів іграшок більш ніж 188 мільйонам бідних дітей", - розповіла перша леді, пообіцявши, що цього року на зимових канікулах до морських піхотинців приєднаються співробітники Білого дому.

"Я з нетерпінням чекаю поїздки в Квантіко, штат Віргінія, де розташована штаб-квартира програми, щоб особисто передати іграшки, які ми зберемо тут, в Білому домі", - сказала вона.

В четвер президент США і перша леді візьмуть участь в церемонії запалювання вогнів на головній ялинці Вашингтону.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У 177-кілограмовому пряниковому Білому домі буде город і собака Бо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути