пʼятниця, 25 травня 2012 13:53

Турки стелять туристам перини під пальмами
16

Тут є професійний басейн з доріжками
Фото: Фото: Тарас Подолян
Температура повітря + 30 градусів, моря - +20
Діти вчилися робити печиво
За дітьми був постійний нагляд
Важко було засумувати

Олег Польовий з Краматорська на Донеччині з дружиною Наталкою та двома дітьми відпочивав у Туреччині. Повернувся минулого тижня з відпочинку.

"Поїздкою задоволений. Путівку придбав у туроператора "Анекс Тур". Розповідає, що їздив до Туреччини років п'ять тому у липні. Тоді не дуже сподобалося, тепер сервіс значно  покращився. Від аеропорту везли новенькими автобусами. У готелі теж  ввечері немає галасу. Ми жили далеко від нічних клубів. У ресторанах і барах на столах з сьомої ранку до 2 ночі багато фруктів – банани-бебіки, полуниця, почищені апельсини, дині, кавуни, ананаси і ще якісь плоди, яких немає на прилавках київських супермаркетів".

Часто туристів у готелі пригощали піцою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За зірваний у Греції відпочинок туроператори обіцяють повернути гроші

"Великим попитом користується рататуй – страва з баклажанів, м'яса та овочів, приготованих на грилі. Діти об'їдались тортами, халвою, рахат лукумом. Я східні ласощі не дуже люблю, бо надто солодкі. Все щедро посипане кунжутом – чорним і білим. Ним посипають і вермішель, і м'ясо".

Легкі та смачні страви з кус-кусом.

"З ним готують овочі та м'ясо у вигляді котлеток. До салату з кус-кусом додають свіжі овочі – помідори, огірки, солодкий перець, зелень. Заправляють оливковою олією та лимонним соком. Сам кускус готується дуже просто: крупу на п'ять хвилин заливають окропом і  злегка збивають дерев'яною лопаткою. Салат поживний, оскільки кус-кус виготовляють з манки", - розповіла Наталя, дружина Олега.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор президентської бази відпочинку накинувся на журналістів

На барі розливали алкогольні і безалкогольні напої. Більшість - місцевого виробництва, але іноді перепадали і закордонні (текіла, мартіні). Все безкоштовно. Не тільки на барі, а й біля басейну. Пляж дуже чистий, його постійно прибирають. Рушники, парасольки, лежаки – теж безплатно роздають.

Під пальмами біля готелю – великі перини, на яких можна відпочивати. Є величезний  олімпійський басейн, де можна плавати доріжками.

На велике поле для гольфу європейці приїжджають спеціально зі своїми клюшками.

"Пощастило з цією путівкою, - розповідає Олег. – Маю в Краматику (так називає рідне місто) невеликий бізнес, ще хочу відкрити турфірмочку для дружини, щоб не тільки по господарству порпалася. Тож приглядався що до чого. У нашому готелі якраз проводили workshop-конференцію. То я там до всього прислухався, зазнайомився з багатьма туроператорами з різних країн, набрав рекламних листівок. Я хитрий жук", - сміється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новій "Мечеті Алжиру" розмістять пожежне депо та кімнати для відпочинку

Від екскурсій Олег відмовився.

"У морі дуже покупатися хотілося. Водичка – градусів 20, повітря – тридцять. Те, що треба. Думав, що в Туреччині дощів не буває. А одного вечора пішли на дискотеку, а тут справжня гроза. Правда, швидко закінчилася".

Діти весь час під наглядом були. З ними не тільки аніматори займалися, а й професійні педагоги.

"Навіть з Харкова дівчина одна – Ольга - там працює, то й проблем з мовою не було, хоч вся обслуга і так нас розуміє. Вчилися дітлахи печиво випікати, малювали, в ігри різні грали. А Володьку мого - йому десять років - з басейну витягнути не міг. Там ще різні гірки, атракціони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: База відпочинку на морі окупилася за сезон

Українців усередині травня було небагато.

"Більше приїхало німців, скандинавів, британців. Молоді біля басейну засмагають, в морі купаються, дехто цілий день у гольф, теніс чи дартс грає. Літні пари пиво п'ють під парасольками. Аж заздрощі беруть: років по сімдесят, а ходять за ручки, як школярі. Вранці – фреш, йогурти, в обід фрукти і траву різну їдять. Через те виглядають молодше. Я ж без м'яса не можу. Турки свинину не їдять, тож і подавали птицю, телятину. Я спробував баранину. Смакота! М'ясо ніжне, зовсім без запаху. Готують прямо при тобі – вибирай, який хочеш шматок, щоб засмажили".

"Наталка моя відважилася на парашуті політати. Ноги й руки після такого "польоту" ще дні два трусилися. Вона боягузка, а тут, бач, "відірвалася", а я не захотів. Дорогувато, правда, - 40 доларів за десять хвилин. Але раз у житті чому б не спробувати? У них там свої гроші, але можна й долари. А ще охочіше беруть євро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок призводить до висихання клітин мозку та знижує рівень IQ

Мехмет Гюндогду, директор "Анекс Тур" розповів, що цього літа курорти Туреччини стали доступнішими для українців:

"Виріс попит на тури раннього бронювання. Очікується, що турпотік з України збільшиться на 15% у порівнянні з минулим роком. А загалом до Туреччини наших громадян поїде на 10-13% більше. Туреччина зараз — один з найдешевших куточків для сімейного відпочинку".

Зараз ви читаєте новину «Турки стелять туристам перини під пальмами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути