четвер, 03 листопада 2011 15:12

У новій "Мечеті Алжиру" розмістять пожежне депо та кімнати для відпочинку
5

Фото: Фото: dezeen.com

У рамках святкування національного свята в Алжирі 1 листопада, на офіційній церемонії, було закладено перший камінь у фундамент нової "Мечеті Алжиру" ("Mosquee d'Algerie").

Цей формальний акт знаменує собою початок будівництва третьої за величиною мечеті в світі після ісламських місць паломництва у Мецці та Медіні. З її молитовним залом місткістю до 37 тисяч осіб, 265-метровим мінаретом, мечеть у майбутньому буде найбільшою серед культових споруд ісламського світу.

Комплекс пропонує місця для 120 тисяч відвідувачів на день, і на додаток до молитовного залу з мінаретом, може похвалитись іншими зручностями, такими як культурний центр, школа імамів, бібліотека, кімнати для відпочинку, пожежне депо, музей та дослідницький центр.

Розташована всього в шести кілометрах на схід від історичного центру міста та недалеко від аеропорту, нова мечеть займає площу близько 400 тисяч квадратних метрів, є важливим стимулом для подальшого розвитку прилеглих районів.

Весь комплекс зводиться за дорученням уряду Алжиру на основі планів, складених консорціумом KSP Jurgen Engel Architekten та інженерної компанії Krebs und Kiefer International у Дармштадті, Німеччина.

Проект був розроблений ще у 2008 році. Будівництво комплексу має розпочатись на початку 2012 року, як тільки будуть завершені необхідні підготовчі заходи. Введення в експлуатацію заплановане на 2016 рік.

Зараз ви читаєте новину «У новій "Мечеті Алжиру" розмістять пожежне депо та кімнати для відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути