пʼятниця, 09 вересня 2011 12:23

Єгипет планує посилити візовий режим

Єгипет планує посилити візовий режим

Єгипет планує найближчим часом посилити візовий режим з більшістю країн, в тому числі і з країнами СНД. Про це повідомляє "Аль-Масрі Аль-Йоум" з посиланням на заяву представника єгипетського кабінету міністрів. За даними видання, всі особи, що в'їжджають до Єгипту будуть зобов'язані отримувати візу заздалегідь. Існує також версія про те, що обмеження не торкнеться туристів, які оформили путівку через туроператора.

За версією Associated Press, в'їзні візи до Єгипту будуть як і раніше видаватися в аеропортах після прибуття в країну людям, які подорожують у складі туристичних груп. У цьому повідомленні не уточнюється, чи торкнеться обмеження туристів, які приїжджають до Єгипту в індивідуальному порядку.

Дата вступу нових правил в силу поки не називається, однак неофіційне джерело в єгипетському уряді повідомило виданню Bikyamasr, що нововведення може бути запущено протягом тижня.

В даний момент громадяни низки країн, у тому числі і Росії, можуть отримати в'їзну візу до Єгипту безпосередньо після прибуття в місцевий аеропорт. Вільний в'їзд зробив Єгипет нарівні з Туреччиною одним з найбільш популярних місць для відпочинку українців за кордоном.

Туризм є однією з головних статей доходів для Єгипту - в 2010 році країна заробила в цій сфері близько 13 мільярдів доларів від відвідування приблизно 13 мільйонів осіб. У 2011 році доходи від туризму скоротилися через заворушення всередині країни в січні-березні, що призвели до повалення режиму Хосні Мубарака. Навесні 2011 року у зв'язку зі складною обстановкою туристам рекомендували утриматися від поїздок до Єгипту, проте навіть під час заворушень на курортах Шарм-ель-Шейх і Хургада залишалися тисячі туристів.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет планує посилити візовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути