пʼятниця, 09 вересня 2011 00:00

За дешевими продуктами литовці їздять до Польщі

— Я бачив, як у центрі Риги дядько роздягнувся наголо. Товариш знімав його на мобільник, — розповідає киянин Андрій Сапунов, 34 роки. — Західні туристи часто приїжджають туди, щоб без штанів сфотографуватися біля постаменту незалежності та спалити прапор Латвії. Поліція забрала голого до відділку й оштрафувала.

Сапунов чотири рази подорожував Литвою, двічі Латвією та Естонією. В інтернеті шукає людей, в яких можна заночувати.

— Рига — секс-столиця Східної Європи. Перельоти з Лондона по вихідних дешеві, тому англійці летять у Ригу побухати й потр...сь. У готелях столиці лежить карта, на якій вказані будинки розпусти.

Андрій до повій не ходив, переважно відвідував музеї.

— Латвія схожа на Україну, а Литва більш європейська. Там люди вміють економити, бо квартплата за трикімнатку — 300 доларів на місяць. Посуд миють під тонким струменем води, у душі по півгодини не стоять. За дешевшими продуктами й одягом їздять до Польщі. Після 22.00 людей на вулицях у будні немає. Магазини закриваються, бо після десятої вечора з алкоголю заборонено продавати навіть пиво.

А в Естонії немає кас комунальних платежів. Усі виплати електронні. Через інтернет можна перевірити надходження і витрати свого жеку. Хатній електролічильник сам відсилає показники в енергокомпанію. Рецепт на медикаменти лікар інтернетом одразу відправляє в аптеку. На базарах активоване вугілля чи цитрамон разів у п'ять дешевші, ніж у нас.

 

За футболку із зображенням Леніна затримує поліція

Андрій Сапунов радить туристам уникати декількох речей, за які штрафують у республіках Балтії.

— Не пийте пиво на вулиці, не переходьте дорогу поза зеброю. За це оштрафують на 100 гривень. Зайців у міському транспорті та електричках ловлять, доведеться заплатити від 5 до 20 євро. За одяг із портретом Леніна, п'ятикутною зіркою чи написом "СССР" забирають до поліцейського відділка.

 

Зараз ви читаєте новину «За дешевими продуктами литовці їздять до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути