Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2011 00:45

На Таїті нема жодного хижака

Автор: фото з сайта www.prikol.bigmir.net
  Майже всі будинки на острові Таїті, що в Тихому океані, вкриті очеретом. Найвищі — двоповерхові. Від дому до дому ходять дерев’яними містками. Місцеві розвозять туристам їжу човнами
Майже всі будинки на острові Таїті, що в Тихому океані, вкриті очеретом. Найвищі — двоповерхові. Від дому до дому ходять дерев’яними містками. Місцеві розвозять туристам їжу човнами

На острові Таїті жінки будь-якого віку ходять з квіткою за вухом. Тіло прикривають парео — шматками тканини. У них танцюють перед туристами. Показують п'ять способів замотування парео і його фарбування.

— Скручують у тісний джгут, зав'язують вузлами. Потім по черзі опускають у чани з різними барвниками. Розв'язують, стріпують, і парео готове. 50 доларів давай, і твоє. Екскурсії коштують 200—300 доларів, — розповідає Андрій Мрачковський, 27 років. Він працював на круїзному лайнері американської туристичної компанії. Часто бував на Таїті. — Це курорт для багатіїв. Там стоїть чимало американських яхт. Переночувати у готелі на березі океану коштує від п'яти тисяч доларів.

Будинки готелів стоять на стовпах над океаном. Під ними є труби для каналізації і водопостачання. Електрика від сонячних батарей. З вікон можна спостерігати, як пропливають різнокольорові риби. Від дому до дому ходять дерев'яними містками. Покоївки з вінками з живих квітів на човниках розвозять сніданки по будинках.

На Таїті сонячно понад 250 днів на рік. Завжди під 30°С. Взимку майже не холоднішає.

— Через спеку місцеві, плем'я маорі, рухаються повільно, бережуть сили. Вони приземкуваті, смагляві і широконосі, як на картинах Ван Гога. Він бував на Таїті. Відтоді, як кажуть гіди, цивілізації не додалося. Усі привітні й безпечні. На острові нема жодного хижака, отруйної змії чи комахи. Ніхто нікуди не спішить, бо нема куди. Навіть свині повільні. Вони пасуться біля будинків без загорож. Місцеві добре живуть завдяки туристам. Криза кризою, а в багачів гроші є.

У ресторані із бамбукових стовбурів і піском замість підлоги вечеря коштує від $2 тис. Андрій пішов у кафе снідати. Його провели в очеретяний будинок на океані, який нагадує альтанку.

— Було видно кольорове дно океану й живність. До мене на човнику припливла таїтянка у парео і живих квітах. Внесла каву, булочку, банан і шматок запеченої риби. За екзотику я заплатив 300 доларів. Якби їв на березі, було б удвічі дешевше. Тому туристи харчуються на своєму круїзному лайнері. Компанії було дешевше привезти їжу нашим клієнтам літаком із Гаваїв — це найближчий американський острів, ніж закупляти продукти на Таїті.

Таїті розташований на території Франції. Острів знають за кількістю перлин. Їх вирощування є другим заняттям місцевих після туризму. На ферми перлин возять туристів на екскурсії.

— Ніхто не пірнає за перлинами в океан, вони ростуть у чанах з проточною водою. Для туристів піднімають з чана сітку, яка за плетінням нагадує бджолині соти. У них прикріплені мушлі. У кожну вкладають піщину, й за рік вона виростає до продажу. Так само вирощують чорні перлини.

Окрім ферми перлин, туристів возять у столицю. Будинки там також очеретяні. Найвищі — двоповерхові. Історичних пам'яток на Таїті немає.

— Єдина і найбільша принада — природа. Така, як в кіно про Аватара. Яскраві, насичені кольори. Багато водоспадів і все буяє цвітом. Коралові рифи заспокоїли океан й вода біля берегів тиха, як у річці.

Зараз ви читаєте новину «На Таїті нема жодного хижака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути