четвер, 24 червня 2021 08:45

Оленяча ферма і долина нарцисів: що варто відвідати на Закарпатті
6

Тревел-блогери Максим Узол та Ольга Манько продовжують показувати локації Закарпаття для різноманітного відпочинку.

Першим ведучі реаліті "У кого більше", яке показував "Новий канал", назвали село Шаян. Вони зазначили, що це місце стало для них відкриттям.

"Затишне й атмосферне село, оточене вулканічними горами. Там тихо і спокійно. Є красиві готелі, ресторани, сувенірні крамниці та навіть гірська річка. Головна фішка – це курорт-санаторій, де можна оздоровитися: попити лікувальної води, поплавати у термальних джерелах, пройти курс масажів і ще багато чого. Також можна піднятися на гори поряд і таким чином поєднати активний відпочинок та релакс. Не забудьте також відвідати озеро Силоамська купальня, де можна орендувати катамаран чи просто відпочити на місцевому пляжі", - поділився Узол.

Оленяча ферма, яка розташована в селі Іза неподалік міста Хуст, є єдиною фермою плямистих оленів.

Максим Узол і Ольга Манько показали нестандартні локації Закарпаття
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Максим Узол і Ольга Манько показали нестандартні локації Закарпаття
Максим Узол і Ольга Манько показали нестандартні локації Закарпаття
Максим Узол і Ольга Манько показали нестандартні локації Закарпаття
Максим Узол і Ольга Манько показали нестандартні локації Закарпаття

"Одним словом, приїхали ми до бембі. Тваринок сюди доправили вертольотом у 1987 році, відтоді вони тут живуть. Зараз їх дуже багато на території розміром 57 гектарів. Вхід коштує 30 гривень з людини. Радимо купити ще корм для оленів вартістю 10 гривень за відерце", - розповів блогер.

Долину нарцисів можна побачити лише два тижні на рік.

"Це великий заповідник. Вхід коштує 30 гривень з людини. На території, окрім поля з квітами, є музей нарциса та цікаві інформаційні таблички. Зазначимо, що раніше можна було заходити просто в море квітів і фотографуватися. Зараз це заборонено – тут облаштували спеціальні оглядові майданчики", - зауважила Манько.

Закарпаття славиться крафтовим виробництвом. Селиська сироварня, яка знаходиться в селі Нижнє Селище, заснована 2002 року.

"Кажуть, що вона перетворила депресивне село на відоме й заможне. На екскурсію з дегустацією радимо записатися заздалегідь. Вона коштує 170 гривень з людини, але однозначно того вартує. Сир виготовляють за швейцарськими технологіями на швейцарському обладнанні. Роблять три сорти продукту, скуштувавши які точно захочете ще. Бонус екскурсії: музей у тунелі під сироварнею. Там зібрали предмети побуту, старі селиські фотографії, а супроводжують це все звуки ранкового села", - поділився Узол.

Також блогери назвали нестандартною локацією замок Шенборнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські блогери знайшли місто у кратері вулкану

"На мою думку, це один з найкрасивіших замків в Україні. Стоїть він посеред гігантського парку з рідкісними деревами, рослинами та озерцем, тому можна провести у цьому затишку цілий день. А ще на території можна пожити, адже з 1946 року там працює санаторій. Фішка пам'ятки в тому, що вона побудована за календарним принципом. У замку – 365 вікон, як днів у році, 54 кімнати – як тижнів, і 12 виходів – як місяців. Вхід на територію коштує 20 гривень з людини. Якщо заїжджаєте автівкою, як ми, то доведеться заплатити 150 гривень", - додала блогерка.

Ведучі й тревел-блогери Максим Узол і Ольга Манько підготували незвичний маршрут для подорожі Закарпаттям. Подружжя зазначило, що цей край багатий природою, місцевим колоритом і крафтовим виробництвом.

Зараз ви читаєте новину «Оленяча ферма і долина нарцисів: що варто відвідати на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути