Ексклюзиви
неділя, 23 травня 2021 13:39

Українські блогери знайшли місто у кратері вулкану
6

Ведучі Максим Узол та Ольга Манько поділилися незвичною локацією у Північній Македонії.

Українські журналісти, тревел-блогери та ведучі реаліті "У кого більше?", що показує "Новий канал", Узол та Манько продовжують дивувати небанальними локаціями. Під час своєї поїздки у Північну Македонію подружжя показало місто, розташоване у кратері згаслого вулкану. Називається відповідно – Кратово.

"Є кілька версій, звідки пішла назва. Перша – від назви зруйнованої фортеці. Інша – від слов'янського "корито", бо Кратово лежить у гірській порожнині. Та мені найбільше подобається третя версія: назву місту дали завдяки слову "кратер", - розповідала блогерка.

Офіційна назва – одна, а ті, які придумують самі жителі, – багато.

Журналісти показали цікаві місця в Північній Македонії
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Журналісти показали цікаві місця в Північній Македонії
Журналісти показали цікаві місця в Північній Македонії
Журналісти показали цікаві місця в Північній Македонії
Журналісти показали цікаві місця в Північній Македонії

"Колись Кратово було містом шахтарів. Тут було понад 200 шахт, де видобували справжнє золото і срібло. Навіть чеканили монети, тож називали край "містом грошей". Потім набудували мостів і називали Кратово "місто мостів". Потім люди зрозуміли, що купу грошей, які тут роблять, потрібно оберігати, тож набудували безліч сторожових веж. Після цього прижилася назва "місто сторожових веж", - сказав блогер.

У Кратові вузькі вулиці з бруківкою, черепичні дахи. Можна подивитися старовинні вежі, музей міста та легендарні мости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогери знайшли аналог українських музеїв і показали Македонські Мальдіви

"Мені було дуже комфортно гуляти містом, особливо після шумного Скоп'є. Кратовому приблизно тисяча років, у нього своя особлива атмосфера. Класна ідея – спуститися вниз, до річки та пройтися під мостами. Щоправда, є при цьому відчуття, що місто занедбане, адже там дуже багато сміття та зруйнованих будинків. Якщо все привести до ладу, то було б ідеальне місто. Річка, гори, історія – що ще потрібно?", - зазначила Манько.

Блогери Максим Узол і Ольга Манько в черговому відео показали, які є цікаві місця в Північній Македонії. Ведучі з "У кого більше" цього разу порадили відвідати небанальні місця в околицях столиці Скоп'є. Першими вони назвали озеро та каньйон Матка.

Зараз ви читаєте новину «Українські блогери знайшли місто у кратері вулкану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути