Ексклюзиви
вівторок, 27 квітня 2021 13:11

Блогери знайшли аналог українських музеїв і показали Македонські Мальдіви
6

Тревел-блогери Максим Узол і Ольга Манько відвідали аналог українських музеїв у Північній Македонії.

Ведучі реаліті "У кого більше", що показував "Новий Канал", поділилися незвичними локаціями. Подружжя показало безліч вартих уваги місць у цій країні.

"Прилетівши у столицю Північної Македонії Скоп'є, ми чітко вирішили, що залишимо її "на десерт", а розпочати знайомство з країною хочемо з найкрасивішого курортного міста Охрид. Знімали спочатку там, а потім вирішили поїздити ще й по його околицях. Знайшли кілька цікавих туристичних місцин. Одна з таких – "затока на кістках". Дорога до локації дуже колоритна та красива, бо проходить уздовж Охридського озера з одного боку та маленьких сіл з іншого. Будиночки з червоними черепичними дахами – окрема любов", - зауважила Манько.

Ведучі знайшли аналог українських музеїв
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведучі знайшли аналог українських музеїв
Ведучі знайшли аналог українських музеїв
Ведучі знайшли аналог українських музеїв
Ведучі знайшли аналог українських музеїв

Вона розповіла, що це місце не настільки страшне, як його назва.

"Насправді це звичайний музей просто неба. Щось схоже на Шевченківський гай у Львові чи Пирогово в Києві. Просто гуляєш територією з будиночками, де відтворений побут древніх людей", - пояснила ведуча.

Музей зробили на причалі в озері: тут було розташоване древнє поселення. За вхід пара заплатила по 100 македонських денарів (50 грн) з кожного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча тревелу взяла участь у ритуалі заради щирого кохання

"Нам "затока на кістках" дуже нагадала Мальдіви. Такий собі острівець посеред води лазурного кольору. Історія появи музею проста. На дні затоки Охридського озера знайшли рештки поселення, викупили їх і облаштували "затоку на кістках". Всього там є 24 хатки. За типом вони практично однакові, але в кожній є свої цікаві експонати. Окрім будиночків там є ще кілька опцій. Перша – відвідати класичний музейний зал з предметами побуту, які знайшли у затоці. Друга – влітку можна пірнати з аквалангом. Третя – подивитися Римський замок-фортецю ІІІ століття, яка знаходиться на 200 метрів вище "затоки на кістках". Але ми радимо навіть просто приїхати сюди, сісти поряд і насолоджуватись краєвидом. Можна сказати – Македонські Мальдіви", - додала жінка.

Тревел-блогер і журналіст Максим Узол поділився враженнями від подорожі у Північну Македонію. Він туди відправився з дружиною Ольгою Манько. Пара знімала черговий випуск YouTube-блогу.

Зараз ви читаєте новину «Блогери знайшли аналог українських музеїв і показали Македонські Мальдіви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути