Ексклюзиви
пʼятниця, 11 червня 2021 12:34

Водоспад і ферма буйволів: тревел-блогери показали небанальні локації Закарпаття
5

Ведучі й тревел-блогери Максим Узол і Ольга Манько підготували незвичний маршрут для подорожі Закарпаттям. Подружжя зазначило, що цей край багатий природою, місцевим колоритом і крафтовим виробництвом.

"Ще регіон унікальний тим, що звідси до 10 європейських столиць ближче, ніж до Києва. До речі, цікаво, що ця частина України ніби ізольована: з одного боку – кордонами, а з іншого – Карпатами. Можна сказати, що це наш внутрішній закордон", - зауважив Узол.

Ведучі реаліті "У кого більше", що показував "Новий канал", першою небанальною локацією назвали замок-фортецю XIV ст. Сент-Міклош. Він розміщений у селі Чинадієво.

"Садиба могла б повністю зруйнуватися, але свого часу його взяла в оренду сім'я Барташів, і власними силами почала відновлювати будівлю. Почалося все 2001 року. Родина продала свій будинок і присвятила життя відновленню історичної пам'ятки. За словами Йосифа Барташа, тут не було ні вікон, ні дверей, все завалене сміттям. Та крок за кроком вдалося зробити з занедбаної садиби справжній замок. Наразі сім'я живе в будинку на його території. У самій фортеці проводять концерти, фестивалі та весільні церемонії. І, звісно ж, безкоштовні екскурсії для туристів. Окрім замку можна пройтися підземними ходами та навіть відвідати невеличку конюшню", - поділилася Манько.

Узол і Манько показали невідомі локації Закарпаття
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Узол і Манько показали невідомі локації Закарпаття
Узол і Манько показали невідомі локації Закарпаття
Узол і Манько показали невідомі локації Закарпаття
Узол і Манько показали невідомі локації Закарпаття

Наступним був водоспад Скакало, що знаходиться біля Чинадієва.

"Стежка до водоспаду веде через ліс. Від траси йти лише 900 метрів, але природа тут дуже живописна. Висота Скакало – чотири метри, але виглядає він якось по-особливому. Там взагалі немає людей, тиша і спокій. Ідеальне місце, аби релакснути, послухати шум водоспаду, подихати чистим лісовим повітрям", - зауважила ведуча.

Останньою локацією була ферма "Карпатський буйвіл" у місті Виноградів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каньйон Матка й місто ляльок. Що варто відвідати в Північній Македонії

"На цій фермі живуть чистокровні карпатські буйволи. Особливість у тому, що в Україні їх залишилось не більше 300. А дана ферма, до речі, – найбільша в нашій країні за кількістю голів. Її місія – зберегти й відновити популяцію тварин. Можна відвідати екскурсію для туристів за 30 гривень з людини та зайти на дегустацію продукції з буйволиного молока за 70 гривень з людини. Неймовірна місцина та круті тварини. Наразі буйволи не зареєстровані як окремий вид і не занесені до Червоної книги, тому що вважаються сільськогосподарською твариною. Але вони дуже розумні. Їх інтелект порівнюють з інтелектом собак", - розповів Узол.

Ведучі Максим Узол та Ольга Манько поділилися незвичною локацією у Північній Македонії. Українські журналісти, тревел-блогери та ведучі реаліті "У кого більше?", що показує "Новий канал", Узол та Манько продовжують дивувати небанальними локаціями. Під час своєї поїздки у Північну Македонію подружжя показало місто, розташоване у кратері згаслого вулкану. Називається відповідно – Кратово.

Зараз ви читаєте новину «Водоспад і ферма буйволів: тревел-блогери показали небанальні локації Закарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути