пʼятниця, 05 жовтня 2012 12:08

Їжа та напої в казковому "Діснейленді" вдвічі дорожчі ніж у Парижі
28

Фото: фото: Юрій САПОЖНІКОВ

50-річний киянин Юрій Сапожніков, 50 років, провів день у французькому "Діснейленді". Він - єдиний в Європі. Знаходиться в 32 кілометрах від Парижу.

"Я з родиною їздив на екскурсію у Париж. Дуже не хотів їхати у дитячий парк. Думав, краще погуляти містом. Але мене вмовили. Увечері не хотілось йти звідти. Ледве на автобус не запізнився. Там всі, і дорослі і малі ходять із круглими очима. Одного дня мало, аби там погуляти. Потрібно щонайменше два", - ділиться враженнями Юрій.

Вхідні квитки мають різну ціну. Вона залежить від кількості людей, днів, які хочеш там провести та парків, яких на території насправді два. Це "Парк Діснея" з атракціонами та "Уолт Дісней студіо", де можна самим робити мультики. Юрію квиток обійшовся в 35 євро.

Електричний, зроблений під старовину потяг,  пускає бутафорський дим. Екскурсія на ньому показує всю територію парку. Він провозить туристів по колу. Так зручніше обрати  місце, в яке хочеться потрапити.

На території є декілька островів, штучні гори, скелі, озера та водоспади. Зробленою руками річкою катається трьохпалубний теплохід "Марк Твен". Він виглядає так само, як описано в книжці про Тома Сойєра.

В парку багато дітей. Кожну групу малюків перед входом одягають у жилетки певного кольору.  Якщо загубляться, їх буде легко знайти.

"Співробітники дуже привітні. Готові допомогти навіть, якщо ти не володієш іноземними мовами. Жодного поліцейського там не бачив. Хоча в Парижі натикаєшся на них постійно. Певно через різні заворушення", - каже киянин.

На острові піратів стоїть величезна скеля у формі черепа. Всередині з неї тече водоспад. В парках дерева вистрижені у вигляді квадратів, кущі - у формі гусениць. Також з дерев та кущів зробили лабіринт у стилі "Аліси в країні чудес". Але загубитись у ньому важко, бо невеликий.

"Сину найбільше сподобались павільйони Діскавері. Там є справжні американські горки, Індіана Джонс та політ на Луну. Туди вишукуються найбільші черги. А мені сподобався атракціон "Весь світ". Аби до нього потрапити, сідаєш у човен. Він без мотору, рухається по інерції зі швидкістю 2-3 кілометри на годину. Запливаєш ніби у печеру, де з кожного боку яскраво підсвічуються впізнаванні пам'ятки різних країн. Таке враження, що не встигаешь все розгледіти. Мені пощастило, що в "Діснейленді" якраз казковий парад почався. Черги відразу зникли, всі кинулись дивитись парад і я вдруге поплив розглядати цей атракціон. Спеціально сфотографував людей, які там катались. У всіх - відкриті роти", - розказує Юрій.

Їжа та напої на території "Діснейленду" вдвічі дорожчі за паризькі. Киянин радить всім, хто хоче там побувати, брати із собою бутерброди. 

Щороку в казковому парку розваг та атракціонів буває близько 12,5 мільйонів людей. Він є найвідвідуванішим місцем Європи.

Але кажуть, що він є найзбитковішим серед всіх Діснейлендів. Французи не люблять американців, тому ніби-то самі туди не ходять.

Зараз ви читаєте новину «Їжа та напої в казковому "Діснейленді" вдвічі дорожчі ніж у Парижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути