Ексклюзиви
четвер, 24 березня 2011 11:05

У Донецьку годують супом "Суддю на мило"

 

Ресторан "Плакучая ива" популярний у Донецьку. Заклад для тих, хто сумує за Радянським Союзом. Тут установили автомат із газованою водою. Є авто "волга" з оленем та "шашечками" на дверцятах, як у фільмі "Діамантова рука". Номер той же: 28–70 ОГО. На вивісці ресторану блимає перша буква "П", як і в кіно. Відвідувачам пропонують почитати газету "Известия" — під неї стилізовано меню. У закладі грає "жива" музика з репертуаром 1960–1990 років. Жінки запрошують чоловіків. Сервіс і персонал дуже совковий, — каже один із клієнтів. — Заклад для тих, кому за 40, а то і 50.

Пам'ятник британській рок-групі "Бітлз".

Це перший на території СНД пам'ятник четвірці з Ліверпуля. 2-метрові фігури виготовлені з пластмаси, забарвлені під бронзу. Харківський скульптор Володимир Антипов каже, що передивився всі виступи "бітлів". Зупинився на образах артистів у період 1963–1964 років. Джон Леннон стоїть із простягненою вперед рукою і гітарою за спиною, як у кліпі на пісню "Hello Goodbye". Але має окуляри, які почав носити трьома роками пізніше.

У Донецьку популярні також пам'ятники землякам Сергієві Бубці та Йосипу Кобзону.

Бульвар Пушкіна — улюблене місце відпочинку городян. Тут найвищі ціни на житло. Продають картини, антикваріат і сувеніри ручної роботи. На бульварі є символ Донецька — копія пальми Мерцалова. Її викували з металевої рейки. Вздовж вулиці стоять багато скульптур скіфських богів і абстракцій слов'янської міфології. На клумбах ростуть екзотичні рослини.

— Прижилися незвичні для регiону магнолії і сорти барбарису. Верба мацуда, гілки якої вигинаються, як змії, — каже бізнесмен Володимир Розумовський, який подарував бульвару деякі декоративнi рослини.

Стадіон "Донбас Арена".

Дах споруди нахилений із півночі на південь — це посилює природне освітлення та провітрювання поля. Фасад весь засклений. Тут працює найбільший в Україні музей футбольного клубу. Проводять тури по стадіону в супроводi зірок команди. У кафе часто замовляють м'ясо на грилі — "Забодай меня, Зидан". Цибуля, нарізана кільцями, називається "Сльози Ілсіньйо", хачапурi — "Каха із сиром", суп-гуляш — "Суддю на мило".

"Донбас Арена" — єдиний 5-зiрковий стадіон України.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку годують супом "Суддю на мило"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути